Artikel

Zorg voor een onbezorgde toekomst

Geplaatst op: 16 februari 2015 door AnandSunier
Laatste update: 19 februari 2015
Zorg voor een onbezorgde toekomst

<strong>Hallo! Ik ben Anand, 4e jaars student journalistiek en freelance filmmaker. Ik werk dus veel met film en televisie, maar zoals je ziet schrijf ik ook zo nu en dan.</strong>

Wie ben ik

Ik ben net een bedrijfje als filmmaker gestart en dat brengt een hoop financiële verantwoordelijkheid met zich mee. Daar heb ik me nog flink op verkeken. Een bedrijf betekent namelijk ook dat je je met dingen als BTW aftrek moet bezig houden. Dat was even slikken voor mij in het begin maar als je het eenmaal een beetje begrijpt kan het zelfs nog wel leuk zijn. Geloof het of niet. Doordat ik een starter ben zijn dus ook de financiën van een bedrijfje voor mij allemaal nieuw. Ik zal op deze site dan ook artikelen plaatsen die interessant zijn als jij ook een startende ondernemer bent. Dingen waar ik tegenaan loop en fouten die ik maak zodat jij ze niet hoeft te maken.

GeldType

De GeldType Test die ik heb gedaan op Edgie klopte voor mij persoonlijk erg goed. Ik ben een Toekomstplanner en ik zorg ervoor dat ik geld heb voor later. Nou moet ik eerlijk zijn, ‘later’ kan ook over twee weken zijn. Ik stel mezelf meestal een doel voor een volgende aankoop of investering en daar spaar ik dan voor. Ik heb ook een spaarrekening en daar stort ik zo nu en dan ook wat geld op. Maar als ik op een bepaald moment geen geld heb gaat dat er ook net zo makkelijk weer vanaf.

Toekomst

Ik den dat het belagnrijk is om aan je toekomst te denken, probeer niet alles nu uit te geven en meer te investeren in de toekomst, en zorg dat je weet wat je uitgeeft. Als je het moeilijk vindt om die stap te zetten, begin dan door te zorgen dat je een overzichtelijke plek hebt in je huis waar je je financiën kunt regelen. Zorg dat je een paar mappen hebt om rekeningen te bewaren en houd een kasboekje bij. Als je dit vanaf het begin een beetje bijhoudt is het niet zoveel werk als je misschien denkt. Begin anders eerst eens met de GeldType Test op Edgie.nl te maken. Het zijn 26 vragen die je laten nadenken over jezelf op financieel gebied. Dat is een goede eerste stap en zodra je inzicht hebt in je situatie is de fundering voor een onbezorgde financiële toekomst gelegd!

Bron foto: TaxRebate.org.uk

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.