Artikel

Werk zoeken 2.0

Geplaatst op: 23 december 2014 door KayleeKotoun
Laatste update: 23 december 2014
Werk zoeken 2.0

Voor de één is het slechts een kwestie van tijd voordat ie weer weer werk heeft, maar bij de andere gaat het niet zo makkelijk. Er zijn misschien wel meer dan honderd sollicitatiemails verstuurd. Ondanks alle sollicitatiegesprekken die je gevoerd hebt, heb je nog steeds geen baan. De hoop op een baan is een wel beetje vervaagd. Toch moet je de moed niet opgegeven, want anders krijg je nooit een baan. Daarom de 3 tips die je kunnen helpen bij het zoeken naar een baan.

1. Tijdelijke werk

Vooral voor jongeren boven de twintig is het vaak moeilijk om een bijbaantje te kunnen doen. Je bent eigenlijk te duur om als parttime-kracht te werken, maar je kan door school vaak niet fulltime werken. Daarom kan je altijd het proberen bij een callcenter. Ze zoeken altijd mensen en het verdient daarnaast best goed. Daarnaast is er altijd wel werk, maar dat het beneden je niveau moet je soms maar even accepteren. Het is tijdelijke werk totdat je iets kan doen waar je passie ligt. Ervaring opdoen moet nooit een probleem zijn. Het kan er voor zorgen dat de volgende keer als je solliciteert het bedrijf meer onder de indruk is van de vaardigheden die je op heb gedaan tijdens je tijdelijke baan.

2. Omscholing

Mocht het werk dat beneden je niveau is of slechts tijdelijk is niet hetgeen waar je op zoek bent, kan je altijd laten bijscholen. Het kost je wel wat geld, maar het is een goede investering. Het weer volgen van les lijkt misschien een schaamte, maar dat is het juist niet. Bijscholen geeft je namelijk de mogelijkheid om meer kennis op te doen. Mocht er op het gebied waar je werkt zoekt weinig vraag zijn naar werk dan is het altijd nog een optie om je te omscholen in een ander beroep. Hierdoor verbreedt je je werkgebied en kan je in meerdere beroepssectoren werk zoeken. Het geeft je eigenlijk dat extraatje wat nog ontbrak op je CV en waardoor je een grote kans maakt op de baan die je wilt.

3. De indruk

Het komt vaak voor dat je niet de enige bent die de baan wil. Het is daarom belangrijk dat je een goede en onuitwisbare indruk maak. Dit begint al met een sollicitatie-email die je verstuurd. In de sollicitatie-email moet eigenlijk alles staan wat jou als kandidaat zo perfect maakt voor de baan. Dus een correct en helemaal ingevuld CV. Dit betekent onder andere dat alle werkgevers waarvoor je gewerkt heb en genoteerd staan als een bedrijf in de CV staan. Ook al was het een non-profitbedrijf (Unicef), het valt onder werkervaring. Verder vinden bedrijven het altijd mooi meegenomen als een oud werkgever zeer blij was met jouw werk toentertijd. Het laat zien dat je het niet alleen doet voor het geld. Dus als er referenties zijn vergeet ze niet te vermelden. Dan is er de motivatiebrief waar al jouw goede eigenschappen die bruikbaar zijn voor het werk worden genoemd. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de ontvanger van jouw sollicitatie-email geen vragen meer heeft over jou als sollicitatiekandidaat.

Dan is er daar het sollicitatiegesprek, als je aan de eisen kan voldoen waar het bedrijf naar op zoek is. Het belangrijkste is dat je net zoals met je sollicitatie-email een goede indruk maakt. Dat ze in principe niet om je heen kunnen. Dat begint met de juiste outfit. Het probleem vaak is dat de juiste outfit voor het sollicitatiegesprek vaak moeilijk is te bepalen is. Het is sowieso een no-go om in je normale kleding naar een sollicitatiegesprek te gaan. Je kan beter overdressed zijn en zakelijke indruk achterlaten dan als je als een sloddervos overkomt. In het gesprek wordt vaak besproken wat jou de geschikte kandidaat zou maken. In principe is het dus handig om wat steekwoorden te hebben die je kan gebruiken bij het gesprek. Soms wordt er gevraagd of je nog iets extra's hebt wat niet in de motivatiebrief staat vermeldt. Om geen rare indruk te maken kan je dit op twee manieren beantwoorden. Vriendelijk: Alles wat mij de geschikte kandidaat zou maken staat in de motivatiebrief. Gepassioneerd: Vertel een mooie gebeurtenis die je op hebt gedaan tijdens het vorige werk. Het belangrijkste hiervan is dat je onder geen bedien je vorige werkgevers voor schut zet. Ook is het handig om na afloop niet gelijk te vertellen op social media hoe het sollicitatiegesprek ging. Je zou namelijk niet de eerste zijn die niet wordt aangenomen door social media.


Illustratie: (Pixabay)

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.