Artikel

Week 43: Koken met aanbiedingen van de Plus

Geplaatst op: 22 oktober 2014 door Sophie Meijer
Laatste update: 11 november 2014
Week 43: Koken met aanbiedingen van de Plus

Wat moet ik nu toch weer koken? En hoe doe ik dit zo voordelig mogelijk? De aanbiedingen app 'Koken met aanbiedingen' biedt elke dag recepten aan om op een zo goedkoop mogelijke manier het avondeten klaar te maken! Wekelijks leg ik een recept voor dat gemaakt kan worden met aanbiedingen bij supermarkten bij jou in de buurt. Deze week is de Plus aan de beurt. De aanbiedingen zijn geldig tot en met 25 oktober 2014.

Het recept van de week:

'Pasta met gehakt en broccoli' (vier personen) klinkt jullie vast lekker in de oren! Het voordeel aan dit recept is dat het gemaakt kan worden met producten die in de aanbieding zijn deze week bij de Plus. Pasta is makkelijk klaar te maken en het neemt vaak niet veel tijd in om deze schotel op tafel te krijgen. En wat vooral belangrijk is, is dat bijna iedereen wel van pasta houdt. Dus waarschijnlijk ook je huisgenoten!

In de aanbieding bij Plus:

(4 personen) 

- Broccoli (750 gram voor 1,00 euro)
- Rundergehakt (500 gram 2,00 euro) 

Voor dit recept moeten nog meer producten worden gekocht (gebaseerd op prijzen van de AH).
- Pipe Rigata (zak 500 gram voor 1,09 euro)
- Grand'Italia Sugocasa tradizionale pastasaus (1,64 euro per fles)
- Ui (1 kg uien voor 0,79 cent) 
- Knoflookteentje (2 stuks voor 0,69 cent) 

Tip: Om het eten nog goedkoper te maken kun je kiezen voor het huismerk van de supermarkt. 

Totaal: 7,21 euro P.p: 1,81 euro 

Overige producten die toegevoegd moeten worden zijn zout, peper en olijfolie. Maar deze heb je vast wel in je keukenkastje staan.

Wat doe ik met de producten die ik over heb?

Alle producten die na het koken overblijven kun je weer hergebruiken in een ander gerecht. Knoflook en uien blijven lang goed en het gehakt dat overblijft kun je invriezen. 

Als je niet samen met je huisgenoten eet, kun je het eten in bakjes stoppen en invriezen. Wanneer je dan een keer geen zin hebt om te koken, haal je een bakje uit de vriezer. Overigens is dit veel goedkoper dan bijvoorbeeld naar de snackbar gaan omdat je geen zin hebt om te koken!

Geen zin in pasta?

Eet je al vaak genoeg pasta en wil je eens een keer iets anders eten? Of heb jij geen Plus om de hoek? Kijk dan op de aanbiedingen-app voor een ander recept. Hier staan dagelijks verschillende recepten op die gemaakt kunnen worden met supermarkt aanbiedingen bij jou in de buurt! 

Lees ook: 
Vanavond snel of gezond eten?
Goedkoop uiteten in Utrecht

Foto: Pixabay 

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.