Artikel

Week 42: Koken met aanbiedingen van de AH

Geplaatst op: 14 oktober 2014 door Sophie Meijer
Laatste update: 11 november 2014
Week 42: Koken met aanbiedingen van de AH

Inspiratie nodig voor het koken? Heb je niet zoveel geld op zak momenteel en wil je toch een gezonde maaltijd klaarmaken? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou! Dit recept kan gemaakt worden met de aanbiedingen van de Albert Heijn. Deze aanbieding is geldig tot en met 19 oktober. Het recept zelf komt van de app/website Koken met aanbiedingen.

Het recept van de week:

Deze week heb ik gekozen voor het recept 'Boerenkool stampot met een Indische gehaktbal'. Wie is hier nou niet mee opgegroeid? Mama's boerenkool, hmmm.. Daar word je groot en sterk van! Vaak neem je zelf niet de moeite om het klaar te maken, maar het is eigenlijk niet eens zo moeilijk. Daarnaast is het een lekkere vullende maaltijd tijdens deze steeds kouder wordende dagen.

In de aanbieding bij Albert Heijn:

- Boerenkool (2 x 300 gram voor 1,19 euro)
- Stamppotaardappelen (600 gram voor 1,00 euro)
- Rundertartaar (4 stuks voor 2,62 euro)

Voor dit recept moeten nog meer producten worden gekocht:
- ei (10 scharreleieren voor 1,69 euro)
- knoflookteentje (2 stuks voor 0,69 cent)
- ui (1 kg uien voor 0,79 cent) 
- AH Indonesische ketjap manis (0,89 cent)

Totaal: 8,87 euro  P.p: 2,22 euro 

Overige producten die toegevoegd moeten worden zijn: peper, zout, olijfolie en boter. Vaak heb je dit wel in je kastje staan, dus hoeft dit niet perse meegerekend te worden!

Meevaller!

Als je bijvoorbeeld wel al eieren en ui in huis hebt dan hoef je dit niet te kopen en bespaar je op de kosten. Moet je het wel kopen dan kun je die eieren vast wel gebruiken voor een lekkere uitsmijter voor na het uitgaan!

Kook je alleen voor jezelf?

Het is geen probleem om dit gerecht voor jezelf klaar te maken, je kunt de stamppot en gehaktballen invriezen. Het enige probleem kan zijn dat er geen plek meer in de vriezer is. Zo kun je als je even geen tijd hebt om te koken een bakje uit de vriezer pakken en opwarmen in de pan.

Tip:
Ben je niet zo een boerenkool fan? Probeer het recept is een keer met rucola of andijvie in plaats van boerenkool! Laat je creativiteit zijn gang gaan!

Nee, geen boerenkool voor mij! Wat dan?

Geen zin in deze hap of heb jij geen Albert Heijn in de buurt? Kijk dan op de aanbiedingen-app voor een ander recept. Elke dag komen hier namelijk meerdere recepten op te staan die gemaakt kunnen worden met aanbiedingen bij jouw in de buurt! 

Lees ook:
Je bent wat je eet! Wat ben jij?

Foto: Flickr 

Waaraan geef jij het meeste geld uit?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.