Artikel

Week 41: Koken met aanbiedingen van Dirk

Geplaatst op: 08 oktober 2014 door Sophie Meijer
Laatste update: 24 oktober 2014
Week 41: Koken met aanbiedingen van Dirk

Wekelijks leg ik jullie een recept voor dat gemaakt kan worden met aanbiedingen van een specifieke supermarkt. Dit recept komt van de app/website: www.kokenmetaanbiedingen.nl. Elke keer kies ik een recept met aanbiedingen van een andere supermarkt. Hiermee hoop ik jullie te laten zien dat je best wel eens wat anders kunt koken dan het gebruikelijke. Deze week is Dirk aan de beurt!

Het recept van de week:

Deze week heb ik gekozen voor het recept: Pittige burgers met kaas en komkommer (4 personen). Een lekkere hamburger op zijn tijd is niet mis, maar een gezondere hamburger is nog veel beter. En wellicht ben je op zoek naar wat meer variatie in je eetpatroon. Dan is dit zeker een recept wat je een keer moet maken.

In de aanbieding bij Dirk:

- Uniekaas (2 x 1,75 gram voor 3,00 euro)
- Runderhamburgers (5 stuks voor 2,00 euro) 
- Kaiserbroodjes (8 stuks voor 1,00 euro) 

Totaal: 6,00 euro
P.p: 1,50 euro

Extra producten die gekocht moeten worden (prijzen gebaseerd op de AH). Zo krijg je een idee van hoe duur het ongeveer zou kunnen worden: 

- Komkommer (0,49 euro cent, en nu bij de AH 2 voor 0,69 euro cent)
- IJsbergsla (0,65 cent per krop)
- Bosui (0,99 cent voor een bosje)  

Totaal: 2,13 
P.p: 0,55 cent 

Als je dan de aanbiedingen en de extra kosten van de andere producten bij elkaar optelt kom je uit op ongeveer 1,55 euro per persoon. Echter kunnen de prijzen van deze producten wel verschillen in andere supermarkten, maar dit zal niet veel schelen. 

Als smaakmakers kan er nog sambal oelek en paprikapoeder worden toegevoegd.

Alleen eten:

Kook je alleen maar voor jezelf? Treur dan niet. De hamburgers kun je makkelijk in de vriezer stoppen en met de kaas kun je andere gerechten maken of lekker op brood doen. De acht kaiserbroodjes kun je eventueel ook gebruiken voor het ontbijt of de lunch. Zo heb je ontbijt, lunch en avond eten in één en bespaar je daar ook weer op!

Iets anders?

Geen zin in een broodje hamburger? Of heb jij geen Dirk supermarkt in de buurt. Dan kun je altijd nog kijken voor een ander recept via de aanbiedingen-app. Elke dag komen hier meerdere recepten op te staan die gemaakt kunnen worden met aanbiedingen in jouw buurt!

Lees ook: Budget recept spaghetti pesto voor 1,40 euro p.p!
Je bent wat je eet! Wat ben jij?

Foto: Flickr 

Merk jij wat van de crisis?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.