Artikel

Week 39: Koken met aanbiedingen van de C1000

Geplaatst op: 24 september 2014 door Sophie Meijer
Laatste update: 11 november 2014
Week 39: Koken met aanbiedingen van de C1000

Wekelijks leg ik jullie een recept voor dat gemaakt kan worden met aanbiedingen van een specifieke supermarkt. Dit recept komt van de app <a href="http://kokenmetaanbiedingen.nl/" target="_blank">'Koken met aanbiedingen'.</a> Elke keer kies ik een recept met aanbiedingen van een andere supermarkt. Hiermee hoop ik jullie te laten zien dat je best wel eens wat anders kunt koken dan het gebruikelijke. Deze week is de C1000 aan de beurt:

In de aanbieding

Deze week vertel ik meer over het recept 'Chili con carne' (4 personen). 
Producten die in de aanbieding zijn:


  • Gemengd gehakt (500 gram, 1,99 euro), 

  • Maïs (1+1 gratis, 0,94 euro) 

  • Kidneybonen (1+1, 0,73)


Totaal: 3,66 euro
P.p: 0,92 cent 

Het belooft een heerlijke schotel te worden met een Mexicaans tintje. Het is vanzelfsprekend dat hierbij nog meer producten moeten toegevoegd. Zo is het voor de smaak belangrijk dat je sowieso zout en peper toevoegt. Bij dit gerecht wordt er niet gebruik gemaakt van een pakje met daarin een mix van kruiden. Je kunt er zelf voor kiezen om munt en gemalen komijn toe te voegen. Om er een goed gevulde maaltijd van te maken voeg je 2 paprika's toe en tomatenblokjes in blik (400 gram). Het gerecht is af te maken met een lepel crème fraîche. 

Of doe eens gek en laat je fantasie zijn gang gaan en voeg zelf kruiden toe die je nog in keukenkastje hebt staan!

Eventuele extra kosten

Het is aan jou of je bijvoorbeeld munt en komijn in je gerecht gebruikt. Als je dan wel meer producten gebruikt is het nog steeds geen duur gerecht om te maken. Smullen dus maar op een goedkope en verantwoorde manier!

Tip

Tip: Eet je in je eentje? Vries dan de rest in, zo bespaar je nog meer geld. Heb je geen zin om elke avond het zelfde te eten? Kijk dan voor een ander recept via de aanbiedingen app.

Lees ook: 
Geen keuken, dure afhaalmaaltijden, wat nu?
Pierre Wind kookt voor 1 euro

Foto: Pixabay 

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.