Artikel

Voorbeeldbrieven om zelf te versturen

Geplaatst op: 04 maart 2015 door Edgie
Laatste update: 09 maart 2015
Voorbeeldbrieven om zelf te versturen

Op deze pagina vind je een aantal voorbeeldbrieven die je kan gebruiken om te versturen als je een rekening niet kan betalen óf als je het niet eens bent met een rekening die je gekregen hebt. Download de brief en pas 'm aan door je eigen gegevens in te vullen in rode velden.

Vraag om een betalingsregeling

Als je een rekening hebt gekregen (bijv. een telefoonrekening of een rekening van je zorgverzekering) en je kunt deze niet in één keer betalen, vraag dan om een betalingsregeling. Je vraagt dan of je het bedrag in kleine beetjes mag aflossen. Laat altijd weten dat je een rekening niet kan betalen, anders blijf je maar brieven krijgen en wordt het bedrag wat je moet betalen steeds hoger. 

Heb je een rekening gekregen van een bedrijf? Downloand dan onderstaande brief en pas 'm aan:

- Voorbeeldbrief betalingsregeling aan bedrijf

Als je al een paar brieven hebt gehad kan het zo zijn dat het bedrijf een ander bedrijft heeft ingeschakeld om ervoor te zorgen dat jij de rekening betaald. Dit is een incassobureau of een deurwaarder. Aan de envelop en de brief kun je zien van wie je de brief gekregen hebt. Vraag dan het incassobureau of de deurwaarder om een betalingsregeling:

- Voorbeeldbrief betalingsregeling aan deurwaarder/incassobureau

Als je een verkeerde rekening hebt gehad

Soms krijg je een verkeerde rekening. Je hebt de rekening al eerder betaald of je hebt helemaal niets gekocht bij het bedrijf waar je een rekening van hebt kregen. Leg zo'n rekening nooit zomaar weg. Anders blijf je rekeningen krijgen en wordt het bedrag wat je moet betalen steeds hoger. 

- Voorbeeldbrief als je een verkeerde rekening ontvangen hebt

Tips

Als je een brief verstuurt, bewaar dan zelf ook altijd een kopie. Is het een belangrijke brief en wil je zeker weten dat de brief aankomt? Verstuur 'm dan aangetekend. Je krijgt dan een verzendbewijs en je kunt je brief volgen met Track & Trace. Je moet hier wel extra voor betalen.

Verstuur je de brief per mail? Bewaar de mail dan ook in een map op je computer.

Lees ook

Voorbeeldbrieven die kan krijgen als je schulden hebt
Schulden: moeilijke woorden
Hoe kom je in de schulden?
Hoe kom je uit de schulden?
Geldcoach: vragen over schulden

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.