Artikel

Valkuilen en verleidingen: abonnementen

Geplaatst op: 06 januari 2015 door evavloon
Laatste update: 16 januari 2015
Valkuilen en verleidingen: abonnementen

Het leven zit vol onweerstaanbare, dure verleidingen. Ik ben al mijn hele leven gevoelig voor marketingtrucs en dat werd niet minder toen ik op kamers ging en mijn eigen boodschappen moest gaan doen. 'Gratis handdoeken bij aankoop van een pak koekjes' of '1+1 gratis'; ik trap er allemaal in. Daar wil ik in 2015 verandering in brengen. De eerste stap is erkenning van het probleem. Daarom zal ik voor Edgie.nl de komende tijd over mijn valkuilen schrijven. De eerste: abonnementen.

Abonnementen zijn het leukste wat er is. Ze geven je iedere dag, week of maand een cadeautje op de mat en onbeperkte toegang tot plekken als sportscholen en online videotheken. Om nog maar te zwijgen over de welkomstcadeaus die ze vaak bieden. Er is bijna geen reden om geen abonnement aan te gaan, als je het mij vraagt.

Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat ik er flink wat heb. Zo ben ik lid van een modeblad, een eetmagazine, een krant (kreeg je een iPad bij, kan toch geen mens weerstaan?), een sportschool, Netflix, Spotify en ga zo maar door.

Wat ik bij het aangaan van zo'n abonnement vaak vergeet, is dat het geld kost en dat je er niet zomaar meer vanaf komt. Ik probeer bijvoorbeeld al jaren van het abonnement op het modeblad af te komen, maar het lukt me niet. Opzeggen kan namelijk alleen op een bepaald moment in het jaar op een site die niet zomaar te traceren is. Ieder jaar mis ik dat moment of kan ik de website niet vinden. Dus blijf ik nog maar een jaartje extra lid. Leuk detail: het blad in kwestie wordt nog steeds op mijn vorige adres bezorgd. Ik heb er dus niet eens plezier van.

Lees ook: Schulden door je telefoonabonnement

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.