Artikel

United Wardrobe: tweedehands fashion voor een klein prijsje

Geplaatst op: 20 februari 2015 door Melanie
Laatste update: 24 februari 2015
United Wardrobe: tweedehands fashion voor een klein prijsje

Ben jij een echte trendsetter? Volg je altijd de laatste trends maar heb je niet genoeg geld om altijd maar weer 'bij' te blijven? Via het platform United Wardrobe koop je tweedehands kleding voor een klein prijsje; daarmee bespaar je een hoop geld. De kleding wordt verzonden en na een paar dagen heb je weer een gloednieuwe garderobe.

Kopen en verkopen van tweedehands mode

United Wardrobe is een platform voor het kopen en verkopen van tweedehands mode. De oprichters – drie studenten – vonden Facebook en Marktplaats maar niks en besloten daarom hun krachten te bundelen en startte een nieuwe tweedehandse verkoopplek. En met succes. Negen maanden na het oprichten heeft United Wardrobe al meer dan 30.000 gebruikers. Inmiddels hebben ze zelfs op internationaal gebied succes. "Door de vertaling wordt onze doelgroep (inclusief Franstalige Belgen en Franssen, red.) vier keer groter, terwijl we de klantenservice slechts voor één extra taal hoeven in te richten. Om verdere groei mogelijk te maken staat de deur nadrukkelijk open voor investeerders."

Reclame-advertenties zijn een no-go

United Wardrobe verdient van twee kanten aan de verkopen op zijn site. Aan de ene kant houdt het bedrijf een percentage over van de bedragen die de verkopers krijgen uitgekeerd. Kopers in Nederland moeten 1,99 aan transactiekosten betalen. Toch plaatsen ze geen reclame-advertenties van bedrijven om daarmee hun geld te verdienen. "Advertenties op de site zijn nog altijd een duidelijke no-go", zegt Berden. "Een bezoek aan United Wardrobe is een beleving en advertenties zouden daar afbreuk aan doen."

Hip, sociaal en veilig

United Wardrobe is anders als anders. Het is veilig, sociaal en hip. "Op United Wardrobe komen alleen hippe mensen. We verkopen geen troep en er is alleen maar leuke mode. We controleren alle advertenties die mensen plaatsen. De advertenties die niet kunnen, die deactiveren we," aldus Berden.

Hoe werkt het?

Je kunt gratis een advertentie plaatsen. Je geeft zelf aan hoe duur je kledingstuk is inclusief verzendkosten. Zodra de koper heeft afgerekend, ontvangt de verkoper een mail. Het kledingstuk moet vervolgens binnen vijf werkdagen worden verstuurd. Via de chatfunctie kun je contact opnemen met de verkoper, als je vind dat het bijvoorbeeld te lang duurt. De verkoper kan het product veilig opsturen zonder bang te zijn dat het geld niet aankomt omdat er eerst betaald moet worden.

Vervang je garderobe

Dus heb jij veel oude kleding liggen en doe je er niks meer mee? Maar wil je toch wat geld verdienen? Verkoop al je oude kleding en vervang je garderobe voor iets nieuws. Perfect toch. Een makkelijke tip om geld te besparen en er toch goed uit te zien.

Lees meer op de website van United Wardrobe


Een ander initiatief om geld te besparen bij het shoppen is de Kledingbibliotheek, die inmiddels ook een winkelpand heeft in Utrecht. 


Foto: United Wardrobe

Bron: MarketingTribune

Auteur

Hoeveel kost jouw uiterlijke verzorging?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.