Artikel

Uitdaging: beltegoed kopen

Geplaatst op: 18 april 2014 door Debra
Laatste update: 04 juni 2014
Uitdaging: beltegoed kopen

‘Hoi, kun je me even terug bellen? Ik heb geen beltegoed meer.’ Klinkt dit bekend in de oren? Ik ben waarschijnlijk niet de enige die elke maand over het bellimiet zit. Vaak heb ik het zelf niet eens door en zie ik de schade pas als het te laat is.

Even snel iemand bellen doe ik elke dag wel. Daarom heb ik niet door dat ik eigenlijk veel bel. Ik bel mensen ook vaak om stomme dingen die ik ook had kunnen appen zoals : ‘Wat gaan we eten?’, ‘Hoe laat ben je thuis?’en ‘Ik ben onderweg naar huis, ik ben over 5 minuten thuis.’

Ik durf elke maand nauwelijks mijn verbruik app op mijn mobiel te openen. Daar wordt de confrontatie een feit. Zeker nu ik op mezelf woon heb ik het er maar moeilijk mee. Elke belminuut kan ik beter gebruiken aan eten of ‘belangrijke zaken’ zoals schoolboeken. Oké, dat laatste was een grapje.

Nadat ik voor de zoveelste keer over mijn limiet zat heb ik drastische maatregelen genomen. Mijn telefoonabonnement liep toevallig bijna af dus heb ik deze niet verlengd. Ik ben overgegaan op prepaid. ‘Huh, wat is dat’? Nou jongens en meisjes dat ik een kaartje met een bepaald aantal belminuten erop. Dat is natuurlijk helemaal niet meer van 2014, ik moest er zelf ook weer aan wennen.

Twintig euro aan beltegoed mag ik elke maand kopen, dat scheelt toch bijna 40 euro die ik elke maand meer kwijt was door mijn abonnement. Internetten kan ik alleen als ik wifi heb. Dat is wel even wennen als je onderweg iets op wilt zoeken.

Ik ga kijken hoe lang ik dit vol ga houden want ik word een beetje kriebelig van het idee dat ik nergens internet heb zonder wifi. Eens kijken of ik die vastgeplakte telefoon aan mijn oor binnenkort gedag kan zeggen.

Lees ook:
Ontkom de zwarte lijst van mobiele wanbetalers
Schulden door je telefoonabonnement
Tips voor bellen en internetten in het buitenlandFoto: Sean MacEntee

Auteur

Ga jij over je telefoon-abonnement heen?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.