Artikel

Top 5 vakantietrends 2014

Geplaatst op: 18 juni 2014 door Edgie
Laatste update: 18 juni 2014
Top 5 vakantietrends 2014

Bijna vakantie! Wat voor vakantie kies jij dit jaar? Ga je de natuur in of ga je op het strand hangen? Vakantietrendwatcher Cherry Picker zette de vakantietrends van 2014 op een rij.

Trend 1: Multigeneratie vakantie


Met deze vakantie ga je op pad met de hele familie: kleinkinderen, ouders en grootouders. Grootouders en zelfs overgrootouders zijn tegenwoordig in een goede conditie en daarbij betalen zij vaak de rekening. De crisis en onze drukke levens zorgen ervoor dat we meer naar elkaar toe trekken. Samen zijn tijdens de vakantie compenseert het gebrek aan contact tijdens de rest van het jaar. De trend ontwikkelt zich in 2014 nog verder.

Trend 2: Cruisen

De populariteit van cruisevakanties stijgt enorm. Cruisevakanties zijn van hun stoffige imago af en zijn niet langer voorbestemd voor gepensioneerden. De cruisevakanties passen tegenwoordig bij elke leeftijd en leefstijl. In 2014 is cruisen de nieuwe drijvende all-inclusive vakantie voor iedereen. In korte tijd zie je verschillende steden en landen. Aan boord is er voor iedereen wat wils en de kosten zijn van tevoren bekend.

Trend 3: Transforcation

Mensen die op transforcation gaan hebben een bepaald doel, hier zijn verschillende termen voor bedacht. Wie bijvoorbeeld behoefte heeft aan een digitale detox zonder de hectiek van telefoons en internet gaat
op een ‘braincation’. Wie tijdens zijn vakantie iets wil opsteken over de lokale bevolking, de geschiedenis en de cultuur gaat op ‘expertcation’. Ga je vrijwilligerswerk doen tijdens je vakantie, dan doe je mee aan de trend ‘voluntourism’.

Trend 4: Social travel

Net als vorig jaar is social travel in 2014 weer een trend. Een voordelige slaapplaats bij een ‘local’ met persoonlijke tips van 
de gastheer of gastvrouw. Bemiddelingssites voor deze slaapplaatsen zoals
AirBnB en Wimdu zijn razend populair.

Trend 5: De natuur in

Steeds vaker willen mensen ontsnappen aan de gedigitaliseerde maatschappij. Dit jaar wordt er vaker gekozen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid en daarom trekken we steeds meer de natuur in om in een andere wereld te zijn vol rust en balans. Ook de buitensporten groeien in populariteit, net als overnachten op natuurlijke plekken zoals een boomhut.

Welke vakantie ga jij beleven?

Check het filmpje:
Hoe ga je zo goedkoop mogelijk op vakantie?
Lees ook:
Budgettips voor citytrips
Samen goedkoop uit: hier moet je op letten bij het boeken!

Bron: Magazine Pensioenfonds Detailhandel Jij&Wij 

Auteur

Ik spaar voor..

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.