Artikel

Tips om te besparen op een dagje uit

Geplaatst op: 31 augustus 2015 door Mikevanberen
Laatste update: 31 augustus 2015
Tips om te besparen op een dagje uit

Een dagje uit is erg leuk om te doen samen met het hele gezin. Je kunt even al je zorgen vergeten en genieten van een leuk concert, of misschien wel van een vette achtbaan. Ook is het zo dat er veel verschillende pret parken te vinden zijn; dus is er voor ieder wel wat wils. Het enige nadeel is het feit dat een dagje uit vaak veel geld kost. Hieronder een aantal handige tips op een rijtje gezet hoe je toch met het hele gezin een leuke dag kunt beleven!


Tip 1: Koop toegangskaarten online

Uit onderzoek is gebleken dat je tot wel 25 % korting kan krijgen door online je toegangskaarten te kopen. Deze kaarten zijn een stuk goedkoper dan dat als je ze bij de kassa van een pret park moet kopen. Ook is het zo dat je veel tijd kunt besparen door de tickets online vooraf te bestellen. Je kunt ze uitprinten en meenemen en je hoeft dan niet meer langer in de wachtrij te staan. Je hebt zelfs meer tijd over om van het park te genieten!

Tip 2: Kortingsbonnen & Kortingscodes

Veel pretparken en dierentuinen bieden regelmatig leuke kortingsbonnen en kortingscodes aan. Kijk maar een op hun eigen website. Als je geen kortingen kan vinden op de website zelf kun je eens een kijkje nemen op top10dierentuin.nl. Hier staan vaak vooral voor dierentuinen veel kortingen.

Tip 3: Neem een kortingspas

Als je graag vaker naar een park toe wilt gaan dan doe je er verstandig aan om een NapPas (Nationale Amusementsparken Pas) aan te schaffen. Met deze NapPas krijg je een grote korting om meer dan 200 parken. Deze korting geld voor pretparken, museums, dierentuinen etc. Een ander voordeel van deze pas is dat hij maar 19,95 kost. Ook kun je dit met 4 personen gebruiken. Je kunt natuurlijk ook altijd gebruik maken van een CJP Pas. Deze is geldig voor mensen tot en met 30 jaar en kost 15 euro per jaar.

Tip 4: Groepskorting

Als je van plan bent om een grote groep te gaan koop dan al je kaarten samen. Spreek af dat gewoon 1 persoon alle tickets koopt. Bij bijna alle parken krijg je korting als je met een grote groep tegelijk besteld. Soms krijg je zelfs iets kleins cadeaus. Zeker de moeite waard dus!

Tip 5: Neem zelf eten en drinken mee

Veel mensen kiezen ervoor om in het park zelf wat lekkers te kopen. Dit is misschien wel lekker maar kan best veel geld kosten. Koop gewoon wat lekkers in de supermarkt en neem dat mee naar het park. Bijvoorbeeld een zak met krentenbollen kan heel lekker zijn. En dat is weer een stuk goedkoper dan in een park.

Tip 6: Probeer geen dure souvenirs te kopen

Natuurlijk is het voor de kinderen leuk om iets van een souvenir te hebben als aandenken. Echter is het zo dat dit vrij duur is in een pretpark zelf. Als je bijvoorbeeld 1 foto wil van in een attractie betaal je zo al 6-7 euro. Als je dan met meerdere kinderen bent kan dit tot vrij hoog oplopen. Maak bijvoorbeeld zelf een foto bij een leuke plek met je camera of smartphone, print deze uit en kijk hier eens naar. Of je kunt bijvoorbeeld een 50 cent draaien en vervolgens komt er een muntje uit met de naam van het park erop. Ook erg leuk om te doen, en veel minder duur dan een souvenir!

Tip 7: Doe mee met online veilingen

Op vakantieveilingen.nl of op een andere veiling website kun je vaak voor een veel goedkoper bedrag tickets krijgen voor een park. Houd de veiling goed in de gaten om te ontdekken voor hoeveel hij er ongeveer uitgaat. Probeer altijd op het laatste moment te bieden. Ook is het verstandig om van te voren een max bedrag met jezelf af te spreken zodat je niet te veel uitgeeft. En als de veiling voorbij is, dan wacht je gewoon op de nieuwe veiling want die zijn er altijd!

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.