Artikel

Studeren?

Geplaatst op: 22 april 2014 door Edgie
Laatste update: 05 mei 2014
Studeren?

Ga je na de zomer studeren? Dit moet je allemaal regelen:

Vraag een DigiD aan

Om je in te schrijven voor een studie en om studiefinanciering aan te vragen heb je een DigiD code nodig. Heb je nog geen DigiD? Dan kun je deze online aanvragen.

Meld je aan via Studielink.nl

Aanmelden voor je studie doe je via studielink.nl. Let op: de aanmelddeadline was 1 mei. Meld je je later aan, dan kan je geweigerd worden bij je studie. Twijfel je nog? Neem dan eens een kijkje op studiekeuze123.nl. Hier kun je jouw favo studies met elkaar vergelijken en zie je wanneer de open dagen zijn.

Vraag studiefinanciering aan

Vergeet niet om je stufi aan te vragen. Dit doe je via duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD code nodig.

Maak jouw Financieel Studieplan

Wil jij ook zien wat jouw studie betekent voor je huidige en toekomstige uitgaven en jouw situatie vergelijken met die van andere studenten? Beantwoord dan een aantal korte vragen op financieelstudieplan.nl en zie in een paar minuten wat de gemiddelde inkomsten, uitgaven en lening van een vergelijkbare HBO- of WO-student zijn. Vul daarna jouw inkomsten en uitgaven in en maak je eigen studiebegroting.

Scoor een kamer

Als je gaat studeren in een andere stad ga je waarschijnlijk uit huis. Op Edgie lees je meer over op jezelf wonen, wat een kamer kost en, ook belangrijk, hoe je een kamer scoort!

Denk je alles geregeld te hebben? Vul dan deze checklist in om te kijken of jij echt klaar bent om te gaan studeren!Foto: xmacex via Compfight cc

Auteur

Word jij lid van een studenten-vereniging?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.