Artikel

Studenten besparen op hun zorgverzekering in 2014!

Geplaatst op: 23 oktober 2013 door 18ennu
Laatste update: 29 oktober 2013
Studenten besparen op hun zorgverzekering in 2014!

Prinsjesdag is alweer een paar weken geleden en het kabinet heeft de begroting met wat steun nu toch echt helemaal rond. zoals gebruikelijk komen de eerste zorgverzekeraars daarna met hun nieuwe premies voor 2014, dus het grote besparen kan gaan beginnen. Want wist je dat de zorgpremie (en dus ook die van jou) volgend jaar gemiddeld met €90,- omlaag gaat?

Wist je dat?

Er valt dus flink wat geld te besparen. Om te kunnen gaan besparen is in de meeste gevallen de overstap naar een andere zorgverzekeraar nodig. Veel mensen vinden dit lastig, omdat ze simpelweg willen vasthouden aan hun oude vertrouwde zorgverzekering. Wat veel mensen alleen niet weten is dat zorgverzekeraars jaarlijks niet alleen hun premies aanpassen maar ook hun voorwaarden. Het is dus belangrijk om ieder jaar te controleren of je huidige zorgverzekering nog wel bij je situatie past. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je tandartskosten straks nog maar voor 50% vergoed worden, terwijl je een aantal jaar geleden toch echt had gekozen voor een vergoeding van 100%.

Bespaar en stap over!

Midden november krijg je bericht van je zorgverzekeraar met daarin de voorwaarden en de hoogte van je premie voor 2014. Het is belangrijk dat je deze brief goed doorleest. Na het doorlezen kan het jagen naar een goedkopere zorgverzekering beginnen. Het is wel belangrijk dat je dit bij een onafhankelijke website doet. Zodat je zeker weet dat je niet teveel ebtaalt voor je zorgverzekering en optimaal profiteert van je overstap. Het overstappen kost je niks, wel zo eerlijk.

Benieuwd naar de nieuwe zorgpremies en/of klaar om onafhankelijk te gaan vergelijken check dan even onze website. Daar vind je namelijk een superhandige tool, waarmee je onafhankelijk alle zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Daarnaast wordt je oude zorgverzekering gratis voor je opgezegd, wel zo handig!Klik hier en meld je aan voor Zorg Alarm!

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.