Artikel

Sparen zonder dat je ouders bij het geld kunnen

Geplaatst op: 04 november 2014 door Edgie
Laatste update: 04 november 2014
Sparen zonder dat je ouders bij het geld kunnen

“Kan je een spaarrekening openen zonder dat je ouders erbij kunnen? Ik wil graag sparen zonder toestemming van m’n ouders en zonder dat ze bij mijn geld kunnen komen.”

Toestemming van je ouders

Voor je 18e heb je toestemming van je ouders nodig voor het openen van een rekening. Als je zelf een rekening opent moet altijd één van je ouders toestemming geven als je nog geen 18 bent. ‘Stiekem’ sparen kan dan dus niet. Wat je wel kunt doen is alleen je vader óf je moeder vragen te tekenen, de andere ouder hoeft dan van niets te weten.

Sparen in een oude sok

Als dit geen optie is kun je sparen door je geld in huis op te bergen. Dit is nu helemaal niet zo’n slechte optie. Je loopt weinig geld mis omdat de rente die je anders van de bank zou krijgen op dit moment erg laag is.

Neem een vriend(in) of familielid in vertrouwen

Wat ook kan is een vriend(in) of familielid in vertrouwen nemen en geld op zijn of haar rekening storten. Spreek af dat je bijvoorbeeld over een jaar (of als je 18 bent) weer over dat geld kunt beschikken inclusief 1% rente die je anders ook op je eigen spaarrekening zou hebben gehad. Maak hier dan wel goede afspraken over, bijvoorbeeld door de afspraak op papier te zetten en allebei je handtekening eronder te zetten. 

Lees meer over sparen.Foto: Pixabay

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.