Artikel

Online knutselen

Geplaatst op: 22 juni 2014 door Debra
Laatste update: 23 juni 2014
Online knutselen

Ik ben niet creatief. Ik hou niet van knutselen en figuurtjes knippen. Maar het volgende vind ik wel leuk. Modejunkies kunnen hun hart ophalen op een nieuwe website waar knutselen en mode worden gecombineerd. Polyvore is namelijk een webshop en atelier in één maar dan zonder de rommel.

Collage

Drie techneuten van Yahoo hebben de site opgericht. Volgens de New York Times telde de site in juni 2013 835.000 unieke bezoekers. Maar hoe werkt het? Je hebt een webshop met duizenden kledingstukken. Je kunt op deze kleding klikken en dan kom je bij de webshop terecht. Niet veel bijzonders toch? Nu komt het leuke: je kunt zelf een collage maken. Geheel in jouw stijl wordt deze collage op de website geplaatst en beoordeeld door andere gebruikers.

Jouw verhaal

Nadat je bent aangemeld kun je direct aan de slag met jouw collage. Je kunt een persoonlijk verhaal vertellen of juist een creatie waarvan jij denkt dat mensen het leuk vinden. Het is mogelijk om alle kleding te combineren. Naast visuele beelden kunnen er ook audio- en videobeelden in de collage gezet worden.

Je eigen mode blog

Met Polyvore heb je een persoonlijk mode blog. Andere gebruikers kunnen jouw blog volgen. Vind je een outfit van een ander helemaal te gek dan kun je de items gelijk via internet kopen. De bedenkers hebben een hele andere dimensie gegeven aan het concept webshop. Gedoe met lijm en glitterpennen is voorbij.

Polyvore is ook gratis te downloaden via Itunes! Zo kun je als je onderweg bent ook de leukste creaties maken.

Foto: Ariel Grimm

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.