Artikel

Nieuwe blogger voor Edgie: Marjolein

Geplaatst op: 01 juni 2015 door marjoleinmjvos
Laatste update: 05 juni 2015
Nieuwe blogger voor Edgie: Marjolein

Ik ben Marjolein (geboren in 1995) en ik ben derdejaarsstudent journalistiek aan Hogeschool Utrecht. Geld speelt hoe dan ook een belangrijke rol in je leven, of je nou wil of niet.

Schrijven is zegmaar echt mijn ding

Ik ben niet voor niets begonnen met het schrijven voor Edgie.nl. Regelmatig schrijf ik over verschillende onderwerpen en zo ook over geld. Na een stage van drie maanden bij Haarlems Dagblad ga ik nu weer lekker zelf aan de slag met schrijven. Dat is wat ik ook graag doe. Zonder opdracht gewoon lekker met de pen in de weer gaan.

Vrije tijd

Veel dingen die ik mijn vrije tijd doe, kosten helaas toch wel geld. Ik moet zeggen dat ik heel lang veel geld gespaard heb waardoor ik nu wel leuke dingen kan doen en elk weekend het geld heb om naar mijn vriend te gaan. Ik ga graag naar de bioscoop en naar het theater en dat kost natuurlijk ook geld. Kleding, schoenen en sieraden willen bij mij nog wel eens zorgen voor een wat lager saldo helaas, maar dan is het wel weer klaar voor de maanden daarna.

Ik heb eerst veel verschillende krantenwijken en folderwijken gelopen. Daarna ben ik bij een tuin- en dierwinkel gaan werken, maar daar was ik al snel weer weg. Vervolgens heb ik enige tijd bij het Kruidvat gewerkt en daarna ben ik gaan freelancen. Ik heb dus altijd wel geprobeerd om geld binnen te krijgen.

Niks aan het toeval overlaten

Uit mijn geldtypetest bleek terecht dat ik een regelaar ben. Het klopt dat ik niet zo veel geef om luxe spullen. Als het maar past en mooi is, vind ik het al snel wel best. Regelaars gaan op een beheerste manier met geld om en dat klopt wel. Ik geef af en toe wel geld uit aan goede doelen, maar ik vind het wel belangrijk dat ik zelf ook leuke dingen kan blijven doen. Ik heb een goed overzicht over mijn geldzaken en ik zorg altijd dat ik een buffer heb voordat ik iets duurs koop. Elke maand draai ik braaf mijn rekening uit en ik kijk of alles klopt wat erbij is gekomen en wat eraf is gegaan. Zo weet ik precies wat er speelt en hoe ik ervoor sta.

Hou mijn pagina in de gaten voor allerlei weetjes. Bijvoorbeeld wat je moet doen op vakantie als er een andere munteenheid is. Dat heb je altijd al willen weten, toch?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.