Artikel

Moet je belasting betalen over je vrijwilligersvergoeding?

Geplaatst op: 07 juni 2013 door Edgie
Laatste update: 19 juli 2013
Moet je belasting betalen over je vrijwilligersvergoeding?

Winston (23) werkt in de zomer op festivals als vrijwilliger en krijgt daar een vergoeding voor. ´Hoe zit het met mijn vrijwilligersvergoeding? Is alles voor mij of moet ik die nog opgeven bij de Belastingdienst en gaat er dan nog geld vanaf?´

Belasting betalen

Gratis van goede muziek genieten in het zonnetje op een festival. En dat je er ook nog wat aan verdient is mooi meegenomen. In sommige gevallen moet belasting betalen over je vrijwilligersvergoeding, maar lang niet altijd. Als je vergoeding te hoog is, moet je er loon- en inkomstenbelasting over betalen. Te hoog is als je meer dan 150 euro per maand of meer dan 1.500 euro per jaar verdient aan je vrijwilligerswerk.

Onkostenvergoeding

Over onkostenvergoeding hoef je geen belasting te betalen. Onkostenvergoeding krijg je bijvoorbeeld voor je reiskosten of kosten voor eten en drinken tijdens je vrijwilligerswerk. Ook vrijwilligerswerk doen op een festival? Veel festivals en evenementen kunnen jouw hulp goed gebruiken! Geef je wel op tijd op via de website van het festival als je wilt helpen bij populaire festivals als North Sea Jazz, Pinkpop en Lowlands want de plekken zijn snel vervuld. Door jezelf een jaar van tevoren al opgeven vergroot je de kans dat je erbij zit.

Geldcoach ook op FunX

We beantwoorden jouw Geldcoachvragen niet alleen online maar ook op radiozender FunX! Luister elke zondag tussen 17.00 en 19.00 uur naar radioshow Hi5 en hoor hoe jij meer uit je geld kunt halen. Heb je de uitzending gemist? Luister 'm dan hieronder terug!

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.