Artikel

Miskoop? Verkoop het door!

Geplaatst op: 19 november 2014 door Jantina Kamminga
Laatste update: 20 november 2014
Miskoop? Verkoop het door!

Het overkomt me vaak genoeg, een miskoop. Een kledingstuk dat in de spiegels van de winkel me nog zo leuk stond, maar eenmaal thuis, niet meer. Een paar schoenen die in de winkel nog lekker zaten, maar na een dag erop te hebben gelopen uiteindelijk toch niet zo comfortabel zitten. Waarna ik het net zolang in de kast laat staan/liggen tot mijn moeder er iets van zegt.

Miskopen hebben we allemaal wel eens. Vaak komen we er pas achter als we het product niet meer bij de winkel kunnen terugbrengen. Verbitterd wordt het ver weg in de kast gestopt. Dit moet veranderen! In plaats van dat we iedere keer alles ver weg stoppen, kunnen we het ook doorverkopen. Kijk maar eens op Marktplaats, je zult zien hoeveel mensen hun kleding doorverkopen.

Dat jij heel verdrietig wordt van die trui, die je eigenlijk toch niet past, betekent niet dat je niemand anders daar blij mee kan maken. Het gaat immers om een product dat iemand nog prima kan dragen.

Geld terugverdienen

Hoe ik hier op kom? Een vriendin van mij gebruikt het al jaren succesvol! Ze krijgt er natuurlijk niet de prijs voor die ze er in de winkel voor heeft betaald, maar zo is het volgens haar in ieder geval niet volledig weggegooid geld. Ze zegt: 'Op een dag stond ik voor de kast en realiseerde ik me dat ik de helft van de kleding nooit meer aan had. Ik heb toen samen met moeder een selectie gemaakt met wat nieuw en weinig gedragen was en nog doorverkocht kon worden en een stapel met 'oudere kleding' voor het Leger des Heils.' 

Verkoop je hamsterhok

Ga er natuurlijk niet vanuit dat je meer geld krijgt voor je kleding dan je ervoor betaald hebt, maar zie het maar zo dat je van het verdiende geld weer nieuwe kleding kan kopen.

Overigens kun je ook andere spullen via Marktplaats verkopen. Nog ergens een hamsterhok liggen maar geen hamster? Prima voor Marktplaats. Of wil je van je schoolboeken af? Je zou bij wijze van spreken eigenlijk alles wel kunnen doorverkopen.

Dus kom uit die stoel en ga aan de slag en laat me weten hoe het gaat.

Lees ook:

Artikel: Moet ik belasting betalen over het geld dat ik verdien via Marktplaats? 

Artikel: Weet wat je koopt! Miskoop? Retour dus!Foto: Marktplaats
Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.