Artikel

Mijn huurbaas wil niks repareren..!

Geplaatst op: 02 oktober 2014 door Edgie
Laatste update: 02 oktober 2014
Mijn huurbaas wil niks repareren..!

De huisbaas van ons studentenhuis doet niks aan kapotte dingen. Onze WC werkt soms niet goed en we hebben veel last van schimmel in de badkamer. We hebben hem al een paar keer een mail gestuurd, waarop hij zegt dat hij erachteraan gaat, maar hij doet steeds niks. Moeten we het dan zelf laten repareren en daarvoor betalen?

Los het samen op

In zo’n geval is het belangrijk om het zo goed mogelijk samen op te lossen. Stuur nog een mailtje waarin je zegt dat je een afspraak met je huurbaas wilt maken en dat je hem daarvoor gaat bellen. Als je dan met elkaar om de tafel zit, kun je goede afspraken maken over wat er verbeterd kan worden.

Zelf laten repareren

Lukt dit niet? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt inderdaad zelf iemand bellen om te kijken naar je huis. De reparatiekosten kun je verhalen op je huurbaas door een keer minder huur te betalen, maar je huurbaas kan hier wel een probleem van maken. Je kunt ook de rekening doorsturen naar hem doorsturen. Wil je het officieel doen, dan kun je ook de rechter vragen of hij je wil machtigen om dit te mogen doen.

Melding van gebreken

Je kunt ook een melding van gebreken naar je huurbaas opsturen. Daarin noem je wat er mis is en zeg je dat als hij dit niet oplost dat je een huurverlaging gaat aanvragen zolang het niet wordt opgelost. Check dan wel eerst of de gebreken ‘ernstig’ genoeg zijn in het gebrekenboek van de huurcommissie. Mocht dit alsnog niets opleveren, of je hebt meer hulp nodig, ga dan langs een juridisch loket bij jou in de buurt.
Bewaar in alle gevallen al je mails van en naar je huisbaas om te laten zien dat je je best hebt gedaan om dit goed op te lossen!

Lees ook:
Help, ik krijg een huurverhoging!
Student en op kamers, wat kost dat nou?

Auteur

Werken naast school/ studie vind ik..

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.