Artikel

Mijn baas wil me niet uitbetalen voor 6 uur, wat moet ik doen?

Geplaatst op: 27 juni 2014 door Edgie
Laatste update: 27 juni 2014
Mijn baas wil me niet uitbetalen voor 6 uur, wat moet ik doen?

Mick (16): Ik heb 6 uur gewerkt in 'n kas waar komkommers en tomaten gekweekt worden, maar door m'n allergie werd het werken onmogelijk. Ik mocht van een medewerker die mij inwerkte (een slecht Nederlands sprekende Pool) naar huis toe gaan. Mijn baas wil me deze uren niet betalen. Waar kan ik terecht?

Wat heb je afgesproken?

Dat is vervelend! In dit geval gaat het om wat je in het contract hebt afgesproken. Heb je daarin afgesproken dat je op vaste dagen werkt of een vast aantal uur per week werkt? En staat er in de arbeidsovereenkomst (bijv. de cao) dat je krijgt uitbetaald als je ziek bent, dan moet je naar je werkgever/je baas gaan om te zeggen dat je recht hebt op doorbetaling. Staat er in de arbeidsovereenkomst dat je de eerste paar uur van het ziek zijn niet krijgt uitbetaald, dan heeft je baas gelijk en krijg je de uren niet betaald.

Geen contract

Ben je zonder contract gaan werken, dan wordt het een stuk lastiger om te bewijzen dat je recht hebt op je uitbetaling. Toch heb je mondeling ook afspraken gemaakt, die gelden als overeenkomst. Check voor je rechten en plichten de site van FNV Jong.

Gratis rechtshulp

Wil je graag dat iemand met je meekijkt, dan kun je terecht bij een Rechtswinkel of juridisch loket bij jou in de buurt. Op www.rechtswinkel.startpagina.nl kun je zien waar de dichtstbijzijnde is. Bij sommige rechtswinkels vragen ze een kleine vergoeding, maar bij de meeste kun je gratis advies krijgen tijdens het spreekuur. Vergeet dan niet je contract en eventuele mails van gesprekken tussen jou en je werkgever mee te nemen.


Zoek je nog een leuke bijbaan? Check de zomerbaantjes in jouw regio!


Foto: Wikipedia

Auteur

Mijn volgende grote stap is:

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.