Artikel

Mijn angst voor telefoonabonnementen

Geplaatst op: 28 september 2013 door Nina Juffermans
Laatste update: 30 september 2013
Mijn angst voor telefoonabonnementen

Het moment is aangebroken. Ik heb het zo lang mogelijk geprobeerd te rekken. Weken heb ik het geprobeerd te ontkennen. Eerst stuurden ze me een smsje, zo van 'joh let eens op!'. Daarna kwamen de mails. Van die automatische van: 'hee heb je het door?' Maar ik was er nog niet klaar voor dus negeerde alle berichten en huppelde vrolijk door mijn leven.

Tot de persoonlijkere mails kwamen: 'Nina, waar ben je mee bezig?' en 'Dit gaat je veel geld kosten!'. Dus nu zal ik wel moeten denk ik: ik moet een nieuw telefoonabonnement afsluiten. 'Oh is dat het maar?', zei mijn beste vriendin toen ik haar het probleem uitlegde. Zij zag het probleem niet zo. 'Je krijgt toch een nieuwe telefoon? Dat is toch fijn!', riep ze uit. Nou zit het zo dat mijn oude telefoon en ik een emotionele band hebben, dus dat op zich is al zwaar. Maar daarnaast heb ik het één keer gewaagd om op de site van providers te kijken en daar werd ik diep ongelukkig van. Want op dat soort sites staan hele, hele nare dingen. Is dat jullie wel eens opgevallen? 'Verleng je abonnement, krijg de nieuwste iPhone voor maar 295,95 euro en betaal maar 50 euro per maand!' En al die mensen die dat zien gaan dan van 'Wow, maar dat is een goed idee!'. Maar waarom zou je zoiets doen? Dat betekent dat je voor twee jaar bijna 1500 euro kwijt bent. Daar kan je een behoorlijk leuk reisje of heel veel ijsjes van kopen.

Mij niet gezien dus zo'n duur abonnement. Dapper ging ik op zoek naar een goedkopere oplossing. Nou moet ik u meteen uitleggen dat dat bij mij nog best lastig is. Ik heb namelijk zulke kleine handen dat de grote telefoons van tegenwoordig er niet in passen. Ik moet dus een iPhone formaatje hebben. En nou treft het toeval dat dat altijd van die 'Verleng je abonnement, krijg de nieuwste iPhone voor maar 295,95 euro en betaal maar 50 euro per maand!'-acties zijn. Weinig zin in. Ik postte mijn telefoonproblemen op 's werelds gezamenlijke dagboek; facebook. Al snel stroomden de adviezen binnen. Nou blijken al mijn facebookvrienden dus idioten te zijn die allemaal rustig 50 tot 80 euro per maand voor een telefoon willen betalen. Ik had er dus vrij weinig tot helemaal niks aan.

Tot daar de redding kwam. Een vriendinnetje had nog wel een oude iPhone voor me. Wat vriendelijke mailtjes met Hans, de klantenserviceman van Tele2, verder had ik een abonnement voor maar 15 euro per maand met alles wat ik nodig heb. Eind goed al goed en ze leefde nog lang en gelukkig. Of naja lang? Over twee jaar begint het hele gezeik weer en moet er weer een nieuw abonnement komen. Ik ga me vast mentaal voorbereiden. Dan nog één wijze les: doe het nou alsjeblieft niet, die 'verleng je abonnement, krijg de nieuwste iPhone voor maar 295,95 euro en betaal maar 50 euro per maand!'-acties. Oke? Gewoon niet doen. Thanks.

Lees ook: 'Zo bespaar jij op je nieuwe smartphone'.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.