Artikel

Jonge ondernemers Roy & Jonathan: "Geloof in the six rules for success!"

Geplaatst op: 29 oktober 2014 door Nanzhu Hiddes
Laatste update: 03 november 2014
Jonge ondernemers Roy & Jonathan: "Geloof in the six rules for success!"

Sinds januari hebben Roy Blesing (23) en Jonathan Hoebee (25) hun eigen Bootcamp. Ze zijn beide grote sportfanaten en met hun onderneming willen ze mensen bewust maken over de belangrijke bijdrage van sport aan het leven.

Wat voor onderneming hebben jullie?

Roy: “We hebben een Bootcamp wat betekent dat we outdoor sporttrainingen geven. We behandelen zowel kracht als cardio. Elke les heeft een ander programma en we hebben om de vier weken een ander thema. Deze maand is het interval. Dit betekent dat we drie minuten hard trainen en daarna één minuut rust inlassen. Door de afwisseling blijft het leuk, je leert er iets van en het is goed voor je conditie”.

Bij Bootcamp denk ik meteen aan een militaire training. Kan ik dat vergelijken met wat jullie doen?

Roy: “Nee, we kijken wat iemand kan en in welk niveau we hem of haar het beste in kunnen delen. De niveaus worden in groepen ingedeeld, we hebben low, medium en high. Het is dus voor iedereen toegankelijk. Bovendien is de eerste les gratis."

Hoe kwamen jullie erop om deze onderneming samen te starten?

Jonathan: “In de auto hebben we het er over gehad en we kwamen uit op een Bootcamp. We hadden allebei al heel lang die droom om dit waar te maken, en het plan om een onderneming te starten voelde goed en vertrouwd. We hebben er 4 à 5 maanden over gedaan om alles goed uit te werken.”

Gaan jullie ook door bij slecht weer?

Jonathan: “Met koud weer is het geen probleem. We laten de training alleen niet doorgaan als het ijzelt, heel hard sneeuwt of stormt. Bij code geel of rood is het ook verstandig om de training niet door te laten gaan in verband met de veiligheid.”

wat zijn de voor-en nadelen van je eigen bedrijf?

Roy: “Voor ons is het nog vrij nieuw en heel leuk om te doen. Je bent wel 24 uur per dag ondernemer. Eigenlijk ben je nooit meer echt vrij, een gevoel waar je aan moet wennen. Als jij het niet doet, doet niemand het. Je creëert hierbij een grote verantwoordelijkheid. Voor ons geeft dat juist een drive om door te gaan en we vinden ons werk leuk om te doen.”

Wat zijn jullie tips om een eigen onderneming te starten?

Roy: “Als je iets wilt doen, doe het gewoon." Jonathan: "Onze voornaamste motivatie is the six rules for succes geweest van Arnold Schwarzenegger.” Roy: "Geef het in ieder geval een kans."

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Jonathan: “We hopen een keer een echte sportschool te kunnen openen met alle sportfaciliteiten. Mensen hebben als goed voornemen om te gaan sporten, maar zijn mentaal niet sterk genoeg om he vol te houden. Als wij iets hebben wat je mentaal sterker maakt om je doel te bereiken, dan kan je dat halen. Dat is ons streven. Een soort Health Centre niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk want die twee zitten heel dicht bij elkaar!”

Benieuwd naar deze bootcamptrainingen, lijkt het je een leuke manier om fit te blijven en woon je in het Gooi? Kijk dan op: Sport 't Gooi.


Lees ook:
Jonge ondernemer Jamy Joy: 'Het grootste voordeel is dat ik niet hoef te werken voor een baas'
Jonge ondernemer Maartje Anna: "Ik hou me vast aan mijn eigen stijl"

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.