Artikel

Jonge ondernemer Ferrell Voll: "Gewoon doen, niet te lang nadenken!"

Geplaatst op: 12 oktober 2014 door Nanzhu Hiddes
Laatste update: 04 november 2014
Jonge ondernemer Ferrell Voll: "Gewoon doen, niet te lang nadenken!"

Ferrell Voll is pas 19 jaar en heeft zijn eigen onderneming Ferrvideo Productions. Hij studeert audiovisueel van de creatieve opleidingen aan het mediacollege van Amsterdam en maakte van zijn hobby zijn werk.

Wat voor onderneming heb je?

“Ik heb een klein videobedrijfje opgericht waar ik videoclips maak voor artiesten, promo's voor bedrijven en andere zelfstandige ondernemingen. Hierbij concentreer ik me vooral op audiovisueel vlak. Bij sommige opdrachten krijg ik wel wat hulp, maar over het algemeen doe ik alles alleen.”

Hoe kwam je erop om een onderneming te starten?

“Een paar jaar geleden keek ik random videoclips op YouTube en bedacht me opeens dat ik dat ook wilde maken. Ik denk ook dat het groots kan uitpakken als ik dat ga doen, want ik heb een bijzondere stijl van filmpjes maken qua vormgeving en editing. Het is niet hetzelfde als al wordt gemaakt. Nadat ik heel lang met het idee heb rondgelopen wist ik zeker dat ik een onderneming wilde beginnen. Op dat moment heb ik actie ondernomen en ben ik gaan investeren in apparatuur en ben gaan netwerken. Het bedrijf bestaat nu iets langer dan een half jaar en de zaken gaan goed.”

Hoe bouw je je netwerk op?

“Het netwerk uitbreiden verschilt, vaak komt het door mond tot mond reclame en ik heb een eigen Facebookpagina. Ook bouw ik flink aan mijn cv en hierdoor zien bedrijven dat ik ervaring heb met wat ik doe. Op die manier heb ik tot nu toe trouwe opdrachtgevers die elke keer terugkomen. Zolang je kan bewijzen dat je ergens goed in bent, komen er vanzelf goede verhalen.”

Wat zijn de voor- en nadelen van ondernemen volgens jou?

“Een nadeel is dat er heel veel op je af komt en ik nog niet echt het idee heb van hoe je dingen moet aanpakken. Wat dat betreft had ik een betere voorbereiding nodig, want nu kan ik tegen problemen aanlopen. Zo heb ik me nog niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, want ik weet niet precies wat daar allemaal bij komt kijken, maar ik ben het wel van plan om te doen.
Een voordeel van een eigen onderneming is dat je kan doen wat je leuk vindt, en hier ook geld mee kan verdienen. Op die manier kan je tijdens je studie al ervaring opdoen in het werk wat je later ook wilt doen. In plaats van een bijbaantje waar je met tegenzin naartoe gaat.”

Wat zijn jouw tips voor iemand die zelf een onderneming wil starten?

“Gewoon doen en niet te lang nadenken, maar bereid je wel goed voor. In het begin is het ook belangrijk om geduldig te zijn. Als je in het begin weinig opdrachtgevers hebt, niet opgeven want de tijd komt vanzelf. Daarnaast is het belangrijk om bij een beginnende onderneming niet meteen heel veel geld te vragen voor opdrachten. Als je echt goed bent kan je het later altijd nog duurder maken.”

Benieuwd naar het werk van Ferrell Voll? Check zijn YouTubekanaal: 
Ferrell Voll Ferrvideo Productions

Lees ook:
Jonge ondernemer Lindi: Volg je eigen dromen!


Werken naast school/ studie vind ik..

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.