Artikel

Interview: Louisa vertelt over haar bijbaan en geld

Geplaatst op: 09 mei 2015 door Jantina Kamminga
Laatste update: 11 mei 2015
Interview: Louisa vertelt over haar bijbaan en geld

Hoe verdienen jongeren geld? Waar werken studenten om bij te verdienen? En wat voor rol speelt geld in ons leven? Voor Edgie interview ik jongeren over hun bijbaan en geld.
Vandaag spreek ik de 20-jarige Louisa Tumiwa uit Gelderland. Louisa is studeert sociaal cultureel werk in Den Bosch.

Wat voor werk doe je?

“Sinds twee jaar werk ik als freelancer voor film en tv. Dat houdt in dat ik figureer in reclamespotjes en tv-series. Het is heel leuk werk om te doen en ik ben blij dat ik in deze branche ben gerold.”

Hoe ben je aan dit werk gekomen?

“Ongeveer twee jaar geleden zat ik me thuis op een middag te vervelen. Ik zocht toen tv-dingen op en kwam zo op een site terecht waar ik me als figurant voor de serie ‘Dokter Tinus’ kon opgeven. Het figureren viel erg tegen. Ik mocht welgeteld één keer langs lopen. Zeer teleurstellend. Tijdens de opnames ontmoette ik andere figuranten. Sommigen van hen waren professioneel figurant en gaven me tips voor goede castingsbureaus. Ik ben daar toen verder meegegaan. En zo doe ik dat nu voor vast erbij. Spotjes waar ik onder andere in te zien ben is in de commercial van Remia feestsauzen en ook ben ik zeer prominent in beeld in de reclame van Swiss Sense.”

Vind je geld belangrijk?

“De opnames en commercials verdienen aardig goed. Het is leuk bijverdienen naast mijn studie. Er zijn zelfs mensen die er hun beroep van maken. Als je goed oplet, zie je veel dezelfde gezichten terugkomen in reclames. Zelf wil ik er geen beroep van maken. Het lijkt me leuk om kinderen toneel les te geven, daar kan ik dan ook mijn ervaringen bij gebruiken. Maar voor nu is het gewoon leuk om erbij te doen. Goed in sparen ben ik eigenlijk niet. Ik heb echt een doel nodig voor ik kan sparen. Op dit moment spaar ik voor een reis naar Indonesië en voor rijlessen. Leuk werk is denk ik belangrijker dan een goed salaris. Ik denk niet dat ik werk kan volhouden dan ik niet leuk vind. Het zou me vervelen.”

Lees ook:

Marloes vertelt over haar bijbaan als student-assistent 

Wil je weten wat voor geldtype jij bent? Doe dan de GeldTypeTest!


Wil jij ook iets vertellen over je bijbaantje? Stuur me een berichtje of laat hieronder een reactie achter en wie weet ben jij de volgende die ik interview!


Foto: Louisa Tumiwa

Hoe heb jij je bijbaan gevonden?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.