Artikel

Hoe word je rijk?

Geplaatst op: 13 maart 2015 door Melanie
Laatste update: 22 april 2015
Hoe word je rijk?

Wil jij bakken met geld verdienen? Dat begint met een goed idee. Neem Apple- topman Steve Jobs. Hij begon al vroeg met ondernemen en richtte op zijn 23e Apple op. Een investering die hem miljoenen euro's heeft opgeleverd.

De slimme of creatieve zakenman

Als je een goed idee hebt, moet je je afvragen of er ook vraag naar is. Waar hebben mensen behoefte aan en voor welk probleem is nog geen oplossing gevonden? Maak een creatief lijstje voor jezelf en bedenk waar jij problemen mee hebt. Heb je bijvoorbeeld problemen met het geluid van de krakende deur in de woonkamer of weet je een goed middel waarmee het verkeersoverlast vermindert kan worden? Vaak gelden de problemen niet alleen voor jou, maar ook voor meerdere mensen.

Pitchen

Vervolgens kun je achterhalen of meerdere mensen hetzelfde probleem hebben. Als dat zo is, ga je op zoek gaan naar een bedrijf die jouw idee interessant vindt. Dat is vaak een enorme zoektocht. Maar als je doorzettingsvermogen hebt en ervan overtuigt bent dat jouw idee dé oplossing is, dan komt het zeker goed. Ga alle bedrijven langs, leg je idee uit en ga net zo lang door totdat er iemand geïnteresseerd is in jouw plan. Je idee uitleggen doe je aan de hand van een pitch.

Verdien miljoenen

Als het bedrijf vervolgens erg enthousiast is geworden over je pitch, heb je het voor elkaar gekregen. Dus bedenk een idee en ga ervoor.

Zakenblad Forbes presenteerde op 2 maart 2014 de jaarlijkse lijst van de 500 rijkste mensen ter wereld. Samen beschikken zij over meer dan 7 triljoen dollar. De Wereld Draait Door zette een paar van de nieuwkomers op een rijtje.

Lees ook:
Geldcoach, hoe kan ik rijk worden?


Foto: Images Money

Auteur

Werken naast school/ studie vind ik..

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.