Artikel

Hoe word ik vakantie-oppas?

Geplaatst op: 06 juni 2014 door Edgie
Laatste update: 10 juni 2014
Hoe word ik vakantie-oppas?

De temperaturen zijn al top: de zomervakantie komt eraan, tijd om te ontspannen! Of moet er ook gewerkt worden? De meest hippe vakantiebaantjes zijn de baantjes waarbij je relaxed geld verdient, ja toch? De zomervakantie is de ideale tijd om een beetje bij te beunen. Je hebt tijd én je kunt vast wel wat geld gebruiken voor je vakantie of terrasjes. Vandaag: Hoe word ik vakantie-oppas?

Vraag rond of iemand een vakantie-oppas nodig heeft

De meeste mensen gaan in de zomervakantie wel weg. Vraag eens rond in de buurt, in de vriendenkring van je ouders of bij familie wie op vakantie gaat en zijn lieve hondje, kat of plantjes moet achterlaten. Vertel dat jij ervoor kunt zorgen dat ze onbezorgd op vakantie kunnen. Zorg dat je betrouwbaar overkomt!

Ver weg of dichtbij oppassen?

Misschien heeft iemand van je kennissen wel een leuk huis in de buurt van het bos, het strand of een leuke stad. Als iemand ver weg woont, vraag dan of je samen met een vriend of vriendin op het huis mag passen. Als iemand dichtbij woont, kun je zelfs op meerdere huizen passen door af en toe langs te gaan om de planten water te geven en de post te sorteren.

Maak duidelijke afspraken

Hoe vaak moet je langskomen? Mag je vrienden uitnodigen in hun huis? Wat krijg je als beloning? Sommige mensen vinden het leuk om een bon te geven of een leuk souvenirtje. Spreek dat van tevoren gewoon even af, zodat je weet waar je aan toe bent. Als jij liever betaald wilt worden, overleg dan samen over het bedrag. Bedenk dan hoeveel tijd je er waarschijnlijk mee kwijt bent.

Check ook websites die je helpen aan een oppasadres, zoals www.voor-elkaar.net of zoekoppas.nl

Lees ook: Wat is het minimumloon dat ik kan verdienen bij een baas?


Foto: Pixabay

Auteur

Ik spaar voor..

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.