Artikel

Hoe vraag je om salarisverhoging?

Geplaatst op: 20 oktober 2014 door Liza Rijken
Laatste update: 03 november 2014
Hoe vraag je om salarisverhoging?

Je werkt al een tijdje voor dezelfde baas. Het gaat goed en je hebt het naar je zin, er is alleen ding: je salaris zou weleens omhoog mogen. Helaas begint je baas er al een tijdje niet meer over en dus zul je zelf het onderwerp moeten aansnijden. Dit kan in het begin even wennen zijn, daarom hier wat tips voor het vragen om salarisverhoging:

1. Bepaal je ‘marktwaarde’

Eerst zul je moeten uitzoeken of je überhaupt wel kans maakt op loonsverhoging. Vraag een beetje discreet rond aan de collega’s van ongeveer dezelfde leeftijd wat zij verdienen. Zo weet je wat gangbaar is in het bedrijf waar je werkt. Let op: veel bedrijven waarderen het niet als je dit overduidelijk op de werkvloer gaat staan bespreken. Daarnaast is het handig om op internet een loonwijzer in te vullen, of vul het salariskompas in. Belangrijk is dat je goed in je hoofd krijgt hoeveel salarisverhoging je zou willen krijgen.

2. Kies het juiste moment

Zorg ervoor dat het gesprek niet alleen maar gaat over je salaris. Het is handig (en vooral fijn!) als er eerst iets anders te bespreken valt. Begin bijvoorbeeld over je salaris in een functioneringsgesprek. Het fijne hieraan is dat je dan al rustig met je baas aan tafel zit en je voor je gevoel niet ‘out of the blue’ over je salaris hoeft te beginnen. Let wel op: is je baas niet tevreden en is het een negatief functioneringsgesprek? Wacht dan even met het vragen van salarisverhoging. Je baas zal dan waarschijnlijk even willen wachten met het geven van loonsverhoging tot er verbetering te zien is.

Erg belangrijk: begin nooit met dreigen in de zin van ‘ik ga weg als ik geen salarisverhoging krijg’. Dit komt erg dwingend en negatief over. Verder moet je zelf een beetje aanvoelen of je baas een goed humeur heeft die dag. Denk ook even na over de dag van de week. Maandagochtend is bijvoorbeeld niet aan te raden.

3. Draai er niet omheen

Het gaat hier om een zakelijk gesprek. Dit is soms een lastige switch, maar accepteer dat je baas tijdelijk je ‘tegenstander’ is. Kom dan ook meteen ter zake en draai er niet te lang omheen, maar houd een vriendelijke toon aan. Zodra het hoge woord eruit is kunnen de onderhandelingen beginnen. Zorg dat je goed in je hoofd hebt wat je wilt gaan verdienen en waarvan jij denkt dat dat een redelijk bedrag is. Beargumenteer zo nodig waarom jij dat vindt: waar ben jij goed in en waar blink je in uit?

Belangrijk is om vervolgens goed te luisteren naar wat je baas te zeggen heeft en stel open vragen als je iets niet duidelijk is. Dit is vooral erg belangrijk als je wordt afgescheept met antwoorden zoals: “Sorry, maar volgens de cao kan ik je tussentijds niet meer geven.” Stel dan bijvoorbeeld voor om de loonsverhoging in het begin van het volgend jaar in te laten gaan.

4. Wees zelfverzekerd!

Het aller-, allerbelangrijkste is je uitstraling. Straal uit dat je zeker bent van je zaak en je baas zal je niet snel kunnen afwimpelen met een smoesje.

Lees ook: Welke bijbanen leveren het meeste op?

Bron foto: marketupdate.nl

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.