Artikel

Hoe goed scoort jouw stad in cultuur en horeca?

Geplaatst op: 27 januari 2015 door KayleeK
Laatste update: 29 januari 2015
 Hoe goed scoort jouw stad in cultuur en horeca?

Naast dat Studiekeuze123 een onderzoek heeft gedaan naar studentenkamers in de steden, is er ook een onderzoek geweest naar het culturele gehalte en de horeca van de steden. Zo is er onderzocht hoeveel bioscopen, musea en kroegen er in de stad te vinden waren. Om niet elke stad te behandelen, kijken we alleen naar de resultaten van de grote steden, de andere grote studentensteden en naar de kleine steden met opvallende resultaten.

Nummer 1

Amsterdam staat bekend om zijn nachtleven. Met 1050 kroegen staat Amsterdam dan ook op één in de strijd om de meeste kroegen. Naast de meeste kroegen heeft Amsterdam ook het meeste aantal bioscopen en musea's. Zo zijn er zestien bioscopen in Amsterdam te vinden en zijn er maar liefst 47 musea die je kan bezoeken. Het is dus ook geen verrassing waarom Amsterdam zeer favoriet is bij de toeristen.

Nummer 2

Dit is waarschijnlijk ook een verrassing, want de tweede plek voor de meeste kroegen gaat niet naar Rotterdam of Utrecht, maar naar Den Haag. Den Haag verslaat Rotterdam ook maar net. Zo zijn er in Den Haag 455 kroegen waar je kan bezatten en heeft Rotterdam er dertig minder. Ook moet Rotterdam het afleggen op het culturele gebied. Zo zijn er in Den Haag achttien musea en in Rotterdam maar vijftien. Wel heeft Rotterdam éen bioscoop meer dan Den Haag.

Nummer 3

Waarschijnlijk verwachten de meeste nu, dat Utrecht na Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de meeste kroegen heeft, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk maar liefst drie steden die er meer hebben. Al is het verschil niet erg groot. Zo heeft Maastricht er 191, Eindhoven 189, Groningen 174 en dan komt Utrecht pas met 163. Op het culturele aspect lukt het Utrecht wel om hoger te scoren dan de andere drie steden. Zo heeft Utrecht veertien musea, waarbij Groningen en Maastricht niet verder komen dan vijf. Eindhoven heeft er zelfs maar twee.

Nummer 4 en verder

Dan zijn daar de andere grote studentensteden; Leiden, Nijmegen, Delft en Tilburg. Zo zijn er Nijmegen de meeste kroegen van de vier te vinden, namelijk 148. Ze worden hierbij wel op de voet gevolgd door Tilburg met 140. Wel moeten beide steden het afleggen tegen Leiden op cultureel gebied. Leiden heeft maar liefst 8 musea. Tilburg moet het doen met vijf, net zoals Delft en Nijmegen heeft er zelfs maar drie.

Bron: Studiekeuze123

Bron illustratie: Pixabay

Zie ook: Wonen en studeren in de grote steden en Wonen en studeren in de kleine steden

Meer wil weten over studeren? Kijk dan op Edgie. 

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.