Tip

Hoe ga je om met omrekenen van euro naar lira?

Geplaatst op: 01 juni 2015 door marjoleinmjvos
Laatste update: 08 juni 2015
Hoe ga je om met omrekenen van euro naar lira?

Het is nog een maandje en dan is de grote vakantie weer aangebroken. De meeste vakanties worden lastminute geboekt of staan al gepland. Toch komen er bij dit soort ondernemingen altijd veel dingen kijken. Wat ik zelf onlangs bedacht is: Tja, Turkije gebruikt ook de euro. Maar doe ik er verstandig aan om daarmee te betalen?

Hoe zit dat?

Turkije is wat dat betreft een lastig land. Ze accepteren namelijk euro’s, maar hebben zelf ook nog hun eigen Turkse lira. En waar doe je nou verstandig aan? De tip die ik jullie mee wil geven is dat je in Turkije zelf de lira’s pint. Doordat de koersen wisselen per land is het handiger om in je vakantieland de lira’s te pinnen dan dat je dat in Nederland regelt. Op veel plekken in Turkije kun je met euro’s betalen, alleen het punt is dat de prijs in lira’s aangegeven staat. Als je in euro’s wilt betalen moet er omgerekend worden en de kans dat je dan getild wordt, is helaas heel erg aanwezig.

Doe er dus verstandig aan en pin wat lira’s in Turkije. Dat scheelt je een hoop gereken en een hoop geld naderhand. Want wie weet betaal je met het omrekenen wel elke keer te veel. Dan is de kans dat je vakantie duur wordt, wel heel groot. En dat wil niemand.

Foto: Eigen foto

Tips voor afdingen

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.