Artikel

Het 'ik-doe-maar-wat'-type

Geplaatst op: 17 december 2014 door evavloon
Laatste update: 17 december 2014
Het 'ik-doe-maar-wat'-type

Ik ben Eva, 22 jaar en ik zal de komende tijd gaan schrijven voor Edgie. Een confronterende klus, want eigenlijk houd ik helemaal niet van nadenken over geld. Het moet er zijn en ik wil het kunnen uitgeven, meer niet. Uit Edgie's Geldtype-test kwam dat ik het type 'Levensgenieter' ben. Een positieve benadering van wat er eigenlijk aan de hand is. Ik zou mezelf namelijk eerder beschrijven als het 'ik-doe-maar-wat'-type.

Jaloers

Stiekem zou ik natuurlijk best wat beter willen nadenken over wat ik uitgeef en waaraan. Ik benijd mensen die alles op orde hebben ook enorm. Ik weet nog dat ik een keer de kamer van een huisgenootje binnenliep terwijl ze net bezig was haar financiën bij te werken. Stikjaloers was ik toen ze me uitlegde dat ze al haar in- en uitgaven in een grote map opschreef en dat er zelfs categorieën waren. Zoveel orde in één mens (een student, nota bene); dat had ik nog nooit gezien.

De dag erop probeerde ik het ook. Dus snelde ik naar de stad om inkopen te doen. Want bij een nieuw project horen nieuwe spullen, vind ik. Ik kocht een mooie map, handige labelstickers, goede pennen, een bijpassend etui en een leuk jurkje. Totaal overbodig natuurlijk, want ik had nog genoeg bureau-artikelen van die keer dat ik besloot een dagboek bij te gaan houden. Om over kleding nog maar te zwijgen. 

Drie dagen lang hield ik alles keurig bij en was ik zowaar zuinig. De vierde dag ging ik uit lunchen en had ik een feestje. Dat stond natuurlijk niet leuk in m'n map; dat ik echt geld had uitgegeven. Dus stopte ik weer. En zo gaat dat elke keer.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Sindskort werk ik voor verschillende media als freelance journalist. Daar komt een stukje salarisadministratie bij kijken die het onmogelijk maakt de bankrekening te negeren. Vandaar dat 2015 met een goed jaar lijkt om orde in de portemonnee nog een kans te geven. Hoe ik dat ga doen? Daar ga ik de komende tijd over schrijven. Wie weet ben ik dan straks zo'n huisgenoot die benijd wordt door de rest.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.