Artikel

Help, ik moet een opleiding gaan doen!

Geplaatst op: 06 november 2014 door Melanie
Laatste update: 11 november 2014
Help, ik moet een opleiding gaan doen!

Nog een aantal maanden en dan is het voor een heleboel jongeren zo ver. Examens doen en dan aan een nieuwe opleiding beginnen. Maar dat kiezen is toch best moeilijk hé?! Je moet het natuurlijk wel helemaal zeker weten. Daarvoor zijn de open dagen. Ik zet er hieronder een aantal voor je op een rijtje. 

mbo


  • ROC Midden Nederland houdt open avonden op 9 december en 11 december. Op deze avonden kan je komen snuffelen bij de colleges. De aanwezige studenten beantwoorden alle vragen die je maar wilt stellen. 

  • ROC Twente heeft een open dag op 26 januari 2015. Op deze open dag kan je van 15.00 tot 21.00 kijken bij de verschillende opleidingen, luisteren naar de verhalen van studenten en veel van de sfeer proeven. 

hbo


  • 8 november houdt de Hogeschool van Amsterdam een open dag. Op deze dag krijg je veel informatie en kun je de sfeer van de Hogeschool proeven. 

  • 8 november houdt ook de Hogeschool Utrecht een open dag. Op deze dag gaan docenten en studenten je van alles vertellen over de verschillende opleidingen. Weet je nog niet precies wat je moet doen? Dan kun je langsgaan bij Centrum Studiekeuze voor een speeddate. Deze mensen willen je helpen bij het maken van een goede keuze

  • 8 november geeft ook de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een open dag. Tijdens deze open dag wordt er ook een belangrijke workshop gegeven over de richtlijnen van je studiekeuze waardoor je weer een stap dichter bij de officiële keuze komt.

universiteit


  • 13 november houdt de Radboud Universiteit in Nijmegen een open avond. Op deze avond kan kennis gemaakt worden met de 70 opleidingen die zij geven. Alle opleidingen geven een voorlichtingsronde. 

  • 8 november houdt ook Universiteit Leiden een open dag. Je kunt je oriënteren op de opleidingen maar ook kennis opdoen bij de informatiemarkt, waar je al je vragen kunt stellen aan studenten, adviseurs en docenten.


Voor meer open dagen kun je kijken op opendagen.nl.

Heel veel succes met jullie studiekeuze!


Lees ook:
Welke studie kies jij?
Foto: Flickr

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.