Artikel

Happy shiny people in the rain

Geplaatst op: 21 augustus 2014 door Edgie
Laatste update: 21 augustus 2014
Happy shiny people in the rain

Het regent en de zon schijnt, dikke wolken en blauwe luchten. Nederland is nu eenmaal een regenland, dus goeie regenkleding is superbelangrijk als je elke dag met de fiets een eind naar school af legt. Maar.. kan het ook een keer hip én niet te duur? Edgie zoekt het voor je uit.

Hoeveel mag het kosten?

Eerst is het belangrijk om te bedenken hoeveel geld je ervoor uit wilt geven. Ben jij zo iemand die elk jaar wel weer nieuwe jassen wil, dan kun je het beste een goedkope regenjas aanschaffen. Vind jij kwaliteit belangrijker dan het printje, dan kun je wel gaan voor een duurdere jas die langer meegaat.

Wat voor soort?
Dan kun je bedenken wat voor type je wilt. Stoer, schattig, sportief, praktisch, trendy? Ga je voor een complete set met regenjas en broek of wil je liever een poncho?

Regenponcho's

Regenponcho’s zijn meestal nogal lomp, maar voor dames zijn er bij hipinderegen tóch leuke regenponcho’s met stippen, bloemen, indianenprint of in barokuitvoering te vinden voor maar 23 euro.

Voor zowel mannen en vrouwen zijn er funny Smiffy regenponcho’s van een eend, zebra, kikker of kip voor 13 euro’s!

Voor simpele, degelijke poncho’s ga je naar de Hema, maar die kosten alsnog 20 euro.

Wil je als man per se een echt mooie, hippe regenponcho, dan kun je altijd gaan voor de Rains Regenponcho. Kost een euro of 80-90, maar dan heb je er wel één die opvalt!

De laatste optie is natuurlijk dat je gaat voor de cheaperthancheap: de wegwerpponcho’s. Voor een paar euro kun je ze bij Scapino of Hema halen. Goedkoop, maar geen lang leven beschoren.

Regenjassen

Regenjassen! Dat is weer een ander verhaal.

40 euro is wel zo’n beetje het goedkoopste leukere dat er is voor vrouwen. Voor minder heb je wel wat sportieve, handige jasjes, maar voor een paar euro meer heb je al de love-for-rainjas met kant. Hip: ja. Sterk: waarschijnlijk gaat ie niet superlang mee. Ook voor 40 euro: de ballon-jas, niet alleen voor in de regen, maar ook leuk als de lucht weer blauw is (slim!).

Voor echt leuke regenjassen voor vrouwen zit je al snel te kijken naar een euro of 50-100. Gaan we weer naar Rains dan heb je voor 80-95 mooie lange jassen met model (dus geen vormelose gevaartes) in wit, army, oranje of blauw voor mannen én vrouwen.

Voor 70 euro heb je de Buffalo coat, zeker mooi, maar geen echte regenjas is.. hij is in ieder geval waterafstotend. Mij zegt dat: misschien dat je droog blijft, misschien niet.

Mannen hebben blijkbaar iets meer keus als het om goedkoop en leuk gaat.
Voor 24 euro vind je bij Zalando regenjassen met strepen, egaal blauw of geblokt. Prima prijs voor prima jassen!

Lekker ruim, mooie kleur, niet heel hip, maar wel stevig: 30 euro bij Regenpakhuis.Heb jij nog mooie regenjassen gezien die in het rijtje thuis horen?

Ben jij überhaupt al klaar voor het nieuwe schooljaar?
Check de back-to-schoolist voor studenten of scholieren!


Foto: Loveforrain

Auteur

Werken naast school/ studie vind ik..

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.