Artikel

Geldbesparende apps: deel 1

Geplaatst op: 25 december 2013 door ThomasPedroli
Laatste update: 09 januari 2014
Geldbesparende apps: deel 1

In mijn eerste post voor deze site heb ik al gezegd dat ik wat meer uit mijn comfort zone wilde stappen. Dit ga ik nog eens doen door een onderwerp aan te spannen waar ik niks mee heb: apps. Ik snap er niks van en als mijn telefoon ook maar een app download, krijg ik al te horen dat mijn geheugen vol zit. Toch is een aantal van deze applicaties enorm handig en zelfs goed voor de portemonnee.

Parkeer makkelijker en voordeliger

Parkeren in de stad is verschrikkelijk. De meeste mensen hebben ten eerste al moeite met verticaal parkeren (fileparkeren). Daarnaast is het moeilijk om een plekje te vinden, is een uurtarief duur en heb je ook niet altijd kleingeld bij je. Een paar van deze problemen zijn te verhelpen aan de hand van twee apps.

De eerste app is Spotzi-parkeren. Deze app geeft je een overzicht van parkeergebieden in wel twintig steden in Nederland en België. Ook kan je zien of er nog ruimte over is voor je auto, wat de maximale parkeertijd is en het tarief per gebied. Door een groot verschil in tarieven door één stad al, kan deze app je veel geld besparen op de langen termijn.

Daarnaast wordt parkeergeld betalen gemakkelijker en overzichtelijker dankzij de Parkmobile App. Via je telefoon geef je aan hoeveel uur je blijft staan en hoe je auto eruitziet. Het geld wordt vervolgens van je rekening afgehaald en je hoeft je nergens anders meer druk om te maken. Deze app maakt parkeren ook voordeliger aangezien je binnen vijf seconden via je mobiel de parkeertijd kunt stopzetten. Beide apps zijn verkrijgbaar in de App Store.

Weet van wie je leent (of wie van jou leent)

Mensen kunnen problemen hebben met lenen: of ze lenen te veel of ze lenen te veel uit. Ik ken mijn eigen geldgedrag ondertussen. Je zult me niet snel spontaan iets zien geven aan iemand maar ik ben altijd bereid om bedragen, klein of groot, uit te lenen aan vrienden. Voor hetzelfde geld had ik dit geld (of product) weg kunnen geven aan diegene omdat ik er nooit achteraan ga. Het leenbedrag is toch zo klein dat ik het de moeite niet waard vind. Na een tijdje loop dit echter op en is het een grotere uitgave dan ik had verwacht.

Voor mensen zoals mij, of zoals een paar van jullie, is I Owe You. Een app die een lijstje maakt van mensen die je geld schuldig zijn en anderen die jij dan weer iets terug moet geven. Noteer de naam, datum en bedrag. Op deze manier kan de bietser er niet meer onderuit. I Owe You, of IOU, is verkrijgbaar in de App Store.

Haal zoveel mogelijk uit je aanbiedingen (en meer)

Als je weinig centen hebt, gaan de eerste bezuinigingen vaak naar de boodschappen. Drank, sigaretten en evenement kaartjes hebben namelijk voorrang. Je kan wel een tijdje zonder koek, snoep en al te luxe eten en waarschijnlijk ga je meer waarde hechten aan de aanbiedingen die in elke supermarkt te vinden zijn.

Super Deals geeft je een overzicht van de aanbiedingen in bijna alle supermarkten in Nederland. Op deze manier kan je, als je de vrijheid in opties hebt, kiezen welke supermarkt voordeliger is voor jou boodschappen deze week.

Je kunt zelfs nog goedkoper winkelen door niet naar de aanbiedingen per winkel te kijken maar naar aanbiedingen per product. MyShopi biedt je een assortiment van kortingen aan voor producten aan die in elke supermarkt te vinden is maar niet altijd even goedkoop is. Op het web beweren veel consumenten al tientallen euro's binnen de eerste paar weken te hebben bespaard. Het is ook simpel: je doet je inkopen, maakt een foto van je bon, stuurt hem op naar de site van MyShopi, klikt de aanbiedingen aan waar jij recht op hebt en binnen een week is je geld gestort.

Beide apps zijn beschikbaar in de App Store en de Play Store.

Ik zou nog een tijdje door kunnen gaan met deze geldbesparende tips. Veel lezers verliezen echter hun aandacht al na vijfhonderd woorden. Daarom hou ik er nu even mee op en zal ik later een tweede deel publiceren.

Lees meer artikelen van Thomas.

Nog meer besparen met je mobiel? Lees dan nog meer bespaartips voor je smartphone.

Ga jij over je telefoon-abonnement heen?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.