Artikel

Geld Coach: Hoe zorg ik dat ik mijn rekeningen op tijd betaal?

Geplaatst op: 14 september 2011 door Geldcoach
Laatste update: 19 juli 2013
Geld Coach: Hoe zorg ik dat ik mijn rekeningen op tijd betaal?

Beste geldcoach, Ik ben 18 en woon net op mezelf. Ik koop vaak kleding via het internet omdat me dat veel tijd bespaart. Het vervelende is dat ik een beetje chaotisch ben met mijn post.

Als er een rekening op de mat valt bekijk ik hem wel altijd, maar leg ik hem vervolgens op de grote stapel. Meestal als ik me weer herinner dat ik die rekening nog moet betalen is het al te laat en ligt er al een aanmaning op me te wachten. Hierdoor worden de koopjes die ik op internet koop toch altijd een stuk duurder dan ik dacht. Wat kan ik hieraan doen?

Antwoord: Je bent niet de enige die dit probleem heeft. Zoals je zelf al zei is het heel erg zonde van je geld, want de bedragen kunnen snel hoog oplopen. Er zijn een aantal tips die jij jezelf kunt aanleren. Bepaal bijvoorbeeld voor jezelf een vaste dag waarop je al je geldzaken regelt, dat je je rekeningen betaalt en bijvoorbeeld een klein bedrag op je spaarrekening zet. Ook kun je even controleren waar al je geld heen is gegaan en of je telefoonrekening wel echt zo hoog was als op de factuur staat.

Een vaste plek waar je onbetaalde rekeningen neerlegt kan ook helpen. Leg ze goed in het zicht, dan verdwijnen ze niet in de grote stapel. Ook kan het helpen om ze naast je computer neer te leggen. Als je dan gaat surfen op het internet of op zoek gaat naar je volgende kledingstuk word je er aan herinnerd. Het is dan een kleine moeite om de rekening via internet bankieren te betalen.

De Geld Coach

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.