Artikel

Even voorstellen, Melanie!

Geplaatst op: 14 oktober 2014 door Melanie
Laatste update: 14 oktober 2014
Even voorstellen, Melanie!

Je zou het op dit moment misschien nog niet zeggen, maar het is er wel degelijk. De herfst! De bladeren vallen al van de bomen en de voortuinen liggen al bezaaid met bladeren in mooie, donkere herfstkleuren. De regendruppels vallen uit de lucht en het is stil op straat. 's Avonds kruipen we weer dicht tegen elkaar aan met een warm dekentje en in de vakantie gaan we leuke dingen met elkaar doen.

Over mij

Maar deze vakantie helaas even niet. Want school gaat natuurlijk voor! Ik studeer Media, Informatie en Communicatie en zit in mijn tweede jaar. Ik vind het een hele leuke opleiding. Op deze opleiding leer ik alles wat met de media te maken heeft. Zo heb ik een tijdschrift en een website mogen maken. Behalve deze opleiding heb ik ook nog andere dingen die ik leuk vind om te doen. Ik houd van muziek maken. Ik speel gitaar en daarmee ga ik het deze herfst heel gezellig maken. Ook vind ik het leuk om daarbij te zingen en liedjes te maken.


Wat heb ik met geld?

Ik ben natuurlijk student en studenten denken vaak veel na over wat ze uitgeven. Ik woon nog lekker thuis, dus gelukkig hoef ik niet na te denken over de kosten van een kamer. Maar ik denk wel degelijk na over hoeveel geld ik besteed. Ik beheer mijn eigen rekeningen en regel in principe al mijn geldzaken zelf. Ik zet standaard een deel van wat ik verdien op mijn spaarrekening en aan dat geld probeer ik niet te komen. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld nu omdat ik druk bezig ben met mijn rijbewijs. Voor grote uitgaven als deze maak ik dan wel een uitzondering.

Wat koop ik allemaal?

Ik vind het, zoals ieder meisje, erg leuk om te shoppen. Vooral nu de nieuwe herfstkleren er weer aan komen. Tegenwoordig koop ik kleding steeds vaker online. Dit vind ik handiger en sneller. Ook kun je de kleding vergelijken met dat van andere winkels en precies uitvinden welke de goedkoopste is! Impulsaankopen probeer ik zo veel mogelijk te beperken, dit gebeurt dan ook niet zo veel. Alleen als ik echt iets nodig heb ga ik naar de stad of kijk ik online voor kleding. Maar als ik dan ga, kom ik toch vaak met meer terug dan de bedoeling was! Toch komt uit de Geldtype-test dat ik een toekomstplanner ben. Dat kan goed kloppen, want ik probeer zo veel mogelijk te sparen.

Tips

Als je niet goed weet hoe je met geld om moet gaan, vraag dan iemand je daarbij te helpen. Op Edgie is er een Geldcoach die je met al je vragen kan helpen. Verder is het heel handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je inkomsten en uitgaven zijn. Als je dat doet en je er verder nooit zo bewust van bent wat je allemaal uitgeeft, zal je misschien schrikken of opgelucht zijn. Dan weet je wel hoe je er voor staat en wat je er eventueel aan kan doen. 

De komende tijd zal ik voor jullie artikelen en columns schrijven over geld. Heb je nog tips, vragen of opmerkingen, dan hoor ik dat graag!

Lees ook: Nieuwe blogger voor Edgie: Sophie

Auteur

Wie betaalt jouw vakantie?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.