Tip

Een nieuwe kijk op besparen

Geplaatst op: 13 februari 2015 door Miss_Yvette
Laatste update: 26 februari 2015
Een nieuwe kijk op besparen

Ben jij het ook zo zat dat je bankrekening maand na maand verder krimpt? Dankzij handige weetjes over besparen kun je daar nu een einde aan maken. Let maar op: voor je het weet ben je stomverbaasd over je eigen bespaarsucces. Kijk dus snel naar de volgende truckjes en ga er mee aan de slag.

Zicht op je geld

Het is nooit verkeerd om te weten waar je euro's precies heen gaan. Heb jij een idee hoeveel je nou écht uitgeeft en waar aan? Ook als je het denkt te weten, kun je het beste een superhandig bespaarplan maken. Dan zie je wat je voor elkaar wil krijgen en dat helpt je hoe dan ook aardig op weg. Je kunt nog zo goed je best doen, maar het schiet niet op als je niet weet waar je heen wil.

Keuzes maken

De verleiding tot onverwachte aankoopjes bij de kassa is groot. Het beste kun je alleen 'ja' zeggen wanneer je echt iets nodig hebt. Zo hou je geld over voor je spaardoel: iets wat je sowieso in huis haalt. Dat is veel beter dan aankopen doen die je toch niet wil. Het vraagt meer van je geduld, maar als je spaardoel lukt heb je wel wat. Dan kun je trots zijn op jezelf.

Je nieuwe sport: koopjes scoren

Helaas kost alles geld, maar er valt ook op heel veel te besparen. Hier lees je bijvoorbeeld hoe je kunt besparen op je nieuwe winterjas. Voor bijna alles bestaat een goedkopere oplossing. Ook jij kunt die oplossing vinden. Volg de scherpe acties als een echte speurhond, want je zal daar veel aan hebben. Iets moois kopen is leuk, maar iets moois kopen voor weinig geld is nog leuker.

Meer inkomsten regelen

Besparen hoeft niet te betekenen dat je alleen maar de hand op de knip houdt. We willen allemaal weleens iets gaafs kopen. Als dit niet meer kan, is dat een grote omslag voor je. Gelukkig kan je ook extra inkomsten voor elkaar krijgen. Vraag om salarisverhoging, ga meer werken of zoek er nog een baan bij. Zo kun je blijven genieten van leuke dingen en ondertussen een extra centje besparen. Goede deal toch?

Geloof in wat je kan

Om het besparen vol te houden, moet je een beetje positief denken. Laat je niet kennen zodra het even tegen zit. Dat kan gebeuren, maar er komen vast weer goed momenten aan. Daar kun je beter aan denken. Dat is niet alleen fijner voor jezelf, maar het zorgt er ook voor dat het besparen veel vlotter gaat. Opgeven is makkelijk. Met volhouden kom je ver.

Ben je ondertussen benieuwd geworden wat voor shopetype jij bent? Doe dan de shopetype-test.

Bron foto: Pixabay

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.