Tip

DIY: Houten kerstboom

Geplaatst op: 21 december 2014 door Melanie
Laatste update: 05 januari 2015
DIY: Houten kerstboom

Wie tegenwoordig een bijzondere kerstboom wilt, kan hem vinden in alle tuincentra of op internet. Voor veel mensen is een kerstboom te duur of past het niet in het huis. Om toch een beetje het gevoel van een kerstboom te hebben, kan je een houten kerstboom maken.

De houten kerstboom kun je online bestellen, maar veel leuker is natuurlijk zelf maken en versieren. Nog wat hout over van de schutting? Dat komt goed uit. Eerst verzamel je een hoop hout. Dit hout zaag je in lange rechthoekige stukken. Vervolgens leg je dit hout in een kruisvorm over elkaar heen en hier blijf je mee doorgaan totdat er een boom ontstaat. Je kunt het hout vastlijmen met secondelijm, dat werkt goed.

Decoratie

Je kunt deze kerstboom natuurlijk niet versieren met ballen, maar wel helemaal naar jouw eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld op elk plankje een waxinelichtje zetten met een partylight. Maar pas wel op, als de boom wankel staat is dit gevaarlijk! Je kunt op elk plankje zetten wat jij wil. Rendieren, lichtjes en engeltjes. Tot slot maakt een slinger de boom natuurlijk helemaal af. Veel succes!

Lees ook: DIY: maak zelf kerstversieringen

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.