Artikel

Dit is Yvette

Geplaatst op: 06 februari 2015 door Miss_Yvette
Laatste update: 23 februari 2015
Dit is Yvette

Ik ben Yvette (geboren in 1995) en ik ben derdejaarsstudent journalistiek aan Hogeschool Utrecht. Hier kun je lezen wie ik ben en hoe ik denk over omgaan met geld.

Gek op lezen en schrijven

Het is geen toeval dat ik deze schrijfklus voor Edgie.nl te pakken heb. In de pen klimmen en mooie teksten maken, is waarom ik journalistiek studeer. ‘Laat mij maar lekker schrijven’ roep ik omdat ik me dan zo vrij als een vogel voel. Met een krant, boek, website of tijdschrift voor mijn neus volg ik het schrijfwerk van anderen. Als ik dan iets over het koningshuis voorbij zie komen, ga ik er meteen op af. Al van kleins af aan wil ik alles over de koninklijke familie weten. Het is raar maar waar.

Dure hobby's

Je kunt mij ook in de theaters spotten bij musicals, toneel en cabaret. Een theaterbezoek heeft iets magisch, want voor even ben je in een andere wereld. Het inleven in die wereld zorgt soms voor een traan van ontroering, maar vaak tovert het een lach op mijn gezicht. Het blijft iets bijzonders met mij doen.

Als echt meisje-meisje gaat mijn hart ook sneller kloppen van kleding, tassen, schoenen, sieraden en make-up. Daarnaast ben ik wekelijks in de sportschool aan het fitnessen en ik loop elke week een paar kilometer hard. Na het sporten voel ik me ontspannen en rustig in mijn hoofd. Ik kan het iedereen aanraden.

Niks aan het toeval overlaten

Om leuke dingen te bekostigen, moet ik de regie over mijn geld strak in de hand houden. Uit mijn geldtypetest bleek terecht dat ik een toekomstplanner ben. Negen van de tien keer heb ik vooraf al bedacht waar ik mijn geld aan uitgeef. Toch geef ik vaak meer uit dan ik denk. Ik hou van overzicht. Al bijna twee jaar noteer ik ongeveer alles wat ik besteed. Aan het eind van de maand maak ik de balans op. Sinds mijn vijftiende verdien ik bij als verkoopster. Het lijkt mij vreselijk om van anderen afhankelijk te zijn. Mijn wil om te sparen is heel sterk. Ik vind het belangrijk om wat geld achter de hand te hebben voor onverwachte tegenvallers. Al kan ook ik niet elke verleiding weerstaan. Af en toe wat leuks voor niet te veel centen moet kunnen, toch?

Blijf mijn berichten volgen want dit is nog maar het begin. Mijn artikelen gaan bijvoorbeeld over het maandthema besparen en mijn ervaringen als verkoopster. We hebben een koningin die zich inzet voor goed omgaan met geld, dus wie weet lees je daar snel meer over. Ik kan niet wachten!


PS: Dit Edgie-artikel over V&D is een echte aanrader.


Bron foto: Yvette Blakenburg

Krijg jij genoeg zakgeld?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.