Artikel

De Week van het Geld: leerlingen krijgen les

Geplaatst op: 13 maart 2015 door Melanie
Laatste update: 16 maart 2015
De Week van het Geld: leerlingen krijgen les

Het was afgelopen week de Week van het Geld. Een week waarin leerlingen op basisscholen goed worden geïnformeerd over hoe ze moeten omgaan met geld. Dat gebeurde ook deze keer. Leerlingen kregen een lesje sparen over het zorgvuldig uitgeven van zakgeld. In Tilburg kwamen meer dan 70 bankmedewerkers deze week naar scholen in de omgeving om jonge kinderen duidelijk te maken dat het belangrijk is om goed met geld om te gaan.

Minister Dijsselbloem: "Maak een plan"

Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 mochten afgelopen donderdag langs bij minister Dijsselbloem (Financiën). Tijdens een kinderpersconferentie op het ministerie mochten de leerlingen de minister alles vragen wat ze maar wilden weten over geld. Die vragen gingen over de economie, waarom de overheid nog steeds meer geld uitgeeft dan er binnenkomt en Griekenland. Maar ook 'onthulde' Dijsselbloem dat hij het als kind zelf leuk vond om te sparen. Een gouden tip van de minister is: “Maak een plan voor wat je met je geld wilt doen. Dwing jezelf te kiezen welk deel van je geld je direct wilt uitgeven en welk deel je wilt sparen voor dingen die je in de toekomst wilt hebben.

Eikie en Oekie

Kleine kinderen krijgen ook wat mee van de bijzondere week. De groepen 1 tot en met 4 krijgen vandaag een voorleesboek waarin precies wordt uitgelegd hoe ze met geld om moeten gaan aan de hand van de spaarzame eekhoorntjes Eikie en Oekie.

Vrijdag was het de laatste dag van De Week van het Geld. Een week waarin kinderen veel mochten leren over geld uitgeven en goed sparen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van De Week van het Geld.

Speciaal voor Edgie heeft rapper JeBroer de track: Jebroer - Goud ft. Anouk Hendriks opgenomen in De Week van het Geld. Bekijk deze exclusieve clip. 

Hoe goed ga jij met geld om? Test je kennis in de Money Skills Game

Auteur

Hoeveel zakgeld krijg jij?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.