Tip

De open dagen komen er weer aan: welke studie kies jij?

Geplaatst op: 09 januari 2014 door Edgie
Laatste update: 13 januari 2014
De open dagen komen er weer aan: welke studie kies jij?

Weet jij al welke opleiding je wilt doen in september? Of ben je benieuwd of die ene opleiding het wel echt is? In februari, maart en april zijn de meeste open dagen van mbo, hbo en wo. Maar ook in januari kun je al op veel scholen en universiteiten terecht.

Studiekeuze

Open dagen zijn een handige manier om erachter te komen welke studie je wilt gaan doen. Je weet vast al of je naar het MBO, HBO of een universiteit gaat. Als je een algemene open dag bezoekt krijg je een goede indruk van de sfeer school of universiteit én doe je gelijk ideeën op over wat jou leuk lijkt.

Ben je er nog helemaal niet uit? Doe dan een studiekeuzetest. Deze kun je aanvragen op school, of je kunt er eentje online doen. Als je op internet aan de slag gaat, maak dan altijd meerdere testen.

Loop een dag mee

Weet je wel al wat je wilt gaan studeren of twijfel je nog tussen een paar studies? Ga dan naar één van de specifieke open dagen van de studie zelf; hier kun je vaak meelopen met een les, vragen stellen aan docenten en studenten of een middagje proefstuderen.

Bij veel scholen en universiteiten moet je je al vóór 1 mei inschrijven voor een opleiding. Als je alvast weet in welke stad jij gaat studeren kun je op zoek naar een kamer. De wachtlijsten zijn namelijk lang.

Als je gaat studeren komt er in één keer een hoop op je af; nieuwe studie, studiefinanciering en misschien ga je wel uit huis. Wil je alvast kijken wat dit voor gevolgen heeft voor je geld? Vul dan jouw Financieel Studieplan in.

Alle open dagen op een rij

Zet ze in je agenda:
Open dagen MBO
Open dagen HBO
Open dagen universiteit

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.