Artikel

De 30 Beste Blogs Voor Studenten

Geplaatst op: 18 maart 2015 door SurveyBee
Laatste update: 18 maart 2015
De 30 Beste Blogs Voor Studenten

Studeren is niet niks! Het studentenleven zit vol moeilijkheden, uitdagingen, spannende gebeurtenissen en leuke en minder leuke ervaringen. Als jij gaat studeren, studerend bent, krap bij kas zit, makkelijk wilt bijverdienen, wilt leren hoe je geld kunt besparen of als je het interessant vindt om te lezen hoe andere studenten schrijven over hun leven, lees dan de tips van de blogs uit de top 30!

Toptip 3: Doe belastingaangifte

Op nummer 3 eindigt FNV Jong. Het FNV is een werknemersvereniging die zich inzet voor de positie van de werkende. Op de jongerenpagina van de vereniging vind je veel informatie specifiek gericht op jou. De belangrijkste tip die ze geven is dat veel jongeren vergeten inkomstenaangifte te doen en zo geld mis lopen. "Dit is erg zonde, want zo blijven er jaarlijks miljoenen euro's liggen bij de Belastingdienst. Vraag daarom altijd je geld terug, dat is makkelijk geld verdienen en je hebt er recht op!"

Toptip 2: Verkoop je oude boeken en kleren

Op de tweede plek staat Kamernet. Als je al op kamers woont ben je ongetwijfeld in aanraking gekomen met deze site. Maar Kamernet richt zich ook breder op jongeren en studenten met handige artikelen in hun blogsectie. Berna Yilmaz bekijkt geld besparen van een iets luchtigere kant: "Samen douchen!" Maar ze heeft ook tips om geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld je oude kleren, studieboeken en gadgets verkopen. Stuk voor stuk zal dat niet zoveel opleveren, maar alles bij elkaar is het zeker wat waard. "En natuurlijk kan je ook honden uitlaten, verdient meer dan je denkt en bespaart je een sportschool abonnement!"

Toptip 1: Vergelijk de beste aanbiedingen

De eerste plek gaat naar... (tromgeroffel...) Mijn Studentenleven! Op mijnstudentenleven.nl vind je talloze artikelen: van wetenschappelijk nieuws tot aan tips over hoe je een bijbaan vindt tot aan gezonde (budget)recepten. De beste tip die mijnstudentenleven.nl heeft is om zoveel mogelijk te besparen op je vaste lasten. Door jaarlijks even rond te kijken naar de beste aanbiedingen kun je aardig besparen op verzekeringen, energie en telefonie. Daarnaast is het goed om "bij te verdienen met een bijbaan waarvoor je met een lach opstaat!”

De genomineerden

De lijst op SurveyBee.nl is samengesteld uit de handigste blogs met gevarieerde tips en handleidingen, speciaal voor studenten. De meesten hebben betrekking op hoe je het beste om kunt gaan met je geld en hoe je makkelijk kunt besparen, maar er is bijvoorbeeld ook aandacht voor de minder leuke kanten van het studentenleven.

Lees de tips uit alle blogs op SurveyBee.nl.

Lees ook Student en bijbaan en Happy Profit

Hoe heb jij je bijbaan gevonden?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.