Artikel

Column - Een warm gevoel in de regen

Geplaatst op: 06 juni 2014 door Debra
Laatste update: 06 juni 2014
Column - Een warm gevoel in de regen

Het is vrijdag 23 mei. Ik loop op straat en het regent pijpenstelen. Maar toch heb ik het niet koud. Er zit iets in mijn zak. 

In mijn zak brandt iets. Ik loop langs de grachten waar mensen schuilen onder afdakjes. Een man probeert zijn fiets vast te maken en zo snel mogelijk te verdwijnen in een winkel. Maar het slot van de fiets wil niet op slot. De man begint te schelden en laat de fiets tegen een hekje staan. Ik loop verder, inmiddels heb ik mijn paraplu boven mijn hoofd gehangen.

In mijn zak begint het nu toch wel heel erg warm te worden. Ik loop voorbij de H&M en ik krijg het stik benauwd. Drie passen laten sta ik voor de Zara en hou ik het niet meer. Ik loop de winkel in en probeer mijn natte paraplu op te vouwen. Mijn handen worden nat van de druppels water. De beveiliger kijkt me boos aan als ik de paraplu probeer uit te schudden. Ik loop snel naar de eerste verdieping.

Nog steeds lijkt het alsof ik met mijn kont op hete kolen zit. Ik probeer mijn gedachten ergens anders heen te verplaatsen door een paar broeken van een stapel te pakken. Als ik eenmaal mijn maat heb gevonden loop ik richting de achterkant van de winkel. Een prachtig geborduurd wit zomerjurkje hangt daar op een mannequin. Na even twijfelen loop ik met het jurkje richting de paskamer.

Het felle licht in de paskamer accentueert mijn vetrolletjes, de putjes in mijn benen en de onaantrekkelijke rode onderbroek die ik aan heb. Ik kijk naar mijn billen en benen om te zien of ik misschien verbrand ben. Maar er is niets te zien, het branderige gevoel blijft wel. Nadat ik mijzelf ongelukkig heb gemaakt door een te kleine maat broek te passen loop ik met het witte jurkje richting de kassa.

Op het scherm van de kassa staat 80 euro. Ik haal mijn pinpas door het apparaat en krijg het bonnetje mee in de tas. Ik loop langs de chagrijnige beveiliger met mijn nog klamme paraplu en begeef mij dan weer in de regen. Ik krijg het koud. Er loopt een rilling langs mijn ruggengraat als er een druppel in mijn nek valt. Er brandt niets meer in mijn zak…

Ik mis het gevoel. Maar ik weet dat over een maand er weer iets in mijn zak brandt.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.