Artikel

Column: Buy Nothing New - maand op mijn manier

Geplaatst op: 08 oktober 2014 door Sophie Meijer
Laatste update: 08 oktober 2014
Column: Buy Nothing New - maand op mijn manier

Ken je dat gevoel dat wanneer je iets niet mag, je dit juist wel gaat doen? Dit gevoel had ik de afgelopen week.

Eén vraag

Ook al had ik al gezegd tegen de redactie dat ik als levensgenieter niet mee wilde doen aan de Buy Nothing New - maand, zat het toch nog in mijn achterhoofd. Eén vraag bleef maar door mijn hoofd dwalen: 'Hoe zorg ik ervoor dat ik nog een beetje mee doe met de challenge?'

De maanden voor oktober heb ik niet echt veel gekocht. Nu ik op mijzelf woon, kan dit simpelweg niet altijd. Ik ben er wel achter gekomen dat ik het type 'ik gooi graag niks weg, want stel je voor dat ik het nog een keer nodig heb' ben. Maar ik had al een lange tijd geleden besloten om nieuwe kleding te kopen voor de winter en dit heb ik dan ook gedaan. Hierdoor was ik bij voorbaat al dik gefaald voor de challenge. Maar ook al doe ik liever niks weg, besloot ik toch van de week om mijn kast op te ruimen.

Opruimen en cashen

Door mijn kast deze week opgeruimd te hebben, bespaar ik geld. De dingen die ik weg doe en die er nog goed uitzien breng ik naar de tweedehandswinkel in mijn stad. Deze winkel koopt kleding op, als het er nog goed uitziet, en geeft je hier geld voor. Dit zal niet veel zijn, maar alle beetjes helpen en zijn mooi meegenomen. Zo doe ik toch nog een beetje mee met een challenge, maar dan één voor mijzelf waarbij ik geld bespaar en me niet schuldig hoef te voelen voor wat ik al uit heb gegeven!  

Lees ook:
Nieuwe blogger voor Edgie: Sophie
Hoe bespaar ik geld als student?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.