Artikel

Budgetrecept: Indonesische Dengdeng Daging

Geplaatst op: 20 februari 2015 door mijnstudentenleven
Laatste update: 23 februari 2015
Budgetrecept: Indonesische Dengdeng Daging

Je hebt weinig geld, weinig tijd, weinig zin en je wilt toch lekker en gezond eten? MijnStudentenleven geeft je regelmatig een budgetrecept. Kijk voor meer budgetrecepten op onze website. Vandaag een Indonesische rundvleesschotel.

Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)


  • 250 gr. rundvlees (liefst runderlappen)

  • 1 theelepel. trassi

  • 4 rode uien

  • 3 theelepel suiker

  • 1 sereh stengel

  • beetje asem

  • 4 kemirinoten

  • zout naar smaak

  • 2 schijfjes laos

  • 50 gr. santen

  • 1 theelepel ketoembar

  • 2 dl. water

Bereiding


  1. Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel en kneus hem met de stamper van de vijzel.

  2. Schil de rode uien en hak ze fijn. Schil de laos en hak hem fijn. Rooster de kemirinoten in een droge koekepan en hak ze fijn.

  3. Wrijf de ketoembar, laos, kemirinoten en de trassie fijn in de vijzel.

  4. Snijd het vlees in dunne plakken. Bak het vlees samen met de uien, de sereh en de fijngewreven kruiden in wat olie en voeg na ca. 5 minuten de santen, het water en de suiker toe.

  5. Kook het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes op een laag vuur tot het water verdampt is.

  6. Voor het opdienen de sereh verwijderen.


Kostenindicatie: €3,00 per persoon (mits je een toko in de buurt hebt waar je de exotische ingrediënten goedkoop kunt kopen).

Wie betaalt jouw kamer?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.