Artikel

Budgetrecept: geroosterde pastinaak met wortel

Geplaatst op: 12 december 2014 door mijnstudentenleven
Laatste update: 15 december 2014
Budgetrecept: geroosterde pastinaak met wortel

Je hebt weinig geld, weinig tijd, weinig zin en je wilt toch gezond eten? MijnStudentenleven geeft je regelmatig een budgetrecept. Kijk voor meer budgetrecepten op onze website.

Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)


  • 3 pastinaken

  • 250 g winterpeen

  • 500g kruimige roodschillige aardappelen

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 tenen knoflook 2 theelepels gedroogde tijm

  • Stuk gerookt ontbijtspek (of een pakje) 240 g

  • Feta in blokjes (150 g)

Benodigheden


  • Bakpapier

  • Staafmixer

  • Oven

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Verdeel het over een bakpapier beklede bakplaat

  • Boen de aardappelen schoon, snijd in de lengte in partjes en leg het tussen de groenten op de bakplaat

  • Doe de olie in een kom met de knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer. Verdeel het over de aardappelen en groenten. Doe de bakplaat in de oven voor 35 minuten

  • Snijd het spek in kleine plakjes en bak het in 5 minuten uit. Verspreid dit, na 25 minuten oventijd, tussen de groenten en aardappelen op de bakplaat zodat het de laatste 10 minuten in de oven meegaart

  • Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en bestrooi met feta.



Kostenindicatie: €1,95 per persoon

Tip
Je kunt de feta ook samen met het spek op de bakplaat verdelen en de laatste 10 minuten laten meegaren.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.