Artikel

Bijverdienen in de kerstvakantie

Geplaatst op: 05 december 2013 door Edgie
Laatste update: 10 december 2013
Bijverdienen in de kerstvakantie

Anthony (18): “Ik heb in de kerstvakantie nog genoeg tijd over en wil graag lekker bijverdienen. Wat zijn goede en leuke bijbanen voor de kerstvakantie? En ben ik nog op tijd met het zoeken naar een bijbaan voor december?

De kerstvakantie is een goede periode om een (tijdelijke) bijbaan te scoren. In de drukke decembermaand zijn supermarkten, webshops, distributiecentra en bedrijven in de horeca op zoek naar extra personeel. Er is extra werk vanwege de drukte en omdat veel vaste (oudere) medewerkers graag vrij willen in deze periode.

Waar kan je aan de slag?

Cadeaus inpakken, verzendingen klaarmaken voor webshops, kerstdiners serveren: bedrijven als de AH, T-Mobile, Hunkemöller en de NS hebben aangeven tijdelijke krachten goed te kunnen gebruiken. Deze bedrijven doen mee met de actie ‘Piekwerk’. Een initiatief van de overheid om jongeren in december aan een bijbaan te helpen.

Bijbaan goed voor je cv

Je verdient niet alleen geld met een bijbaan, het kan ook een mooie opstap zijn voor je eerste vaste baan. En als je al afgestudeerd bent en niet direct een vaste baan kunt vinden, dan kan een bijbaan die past bij je studie een ‘gat’ in je cv voorkomen.

Ook kun je soms vanuit je bijbaan doorgroeien binnen een bedrijf. Maar dat gebeurt lang niet bij iedereen. Maar je breidt in ieder geval je netwerk uit, wat later altijd weer van pas kan komen. Wil je weten hoe je jouw cv kunt laten opvallen? Bekijk dan onze video waarin recruiters van verschillende bedrijven vertellen waar zij op letten.

Aan de slag!

Interesse? Op dit moment werken een aantal organisaties samen om de tijdelijke werkplekken op te vullen. Onder andere StudentenWerk en het UWV doen mee. Informeer bij een uitzendbureau bij jou in de buurt voor meer info.

Op zoek naar meer info over bijbanen? Lees dan verder op Edgie.

Foto: zilverbat. via Compfight cc

Geldcoach op FunX

We beantwoorden jouw Geldcoachvragen niet alleen online maar ook op radiozender FunX! Luister elke zondag tussen 17.00 en 19.00 uur naar radioshow Hi5 en hoor hoe jij meer uit je geld kunt halen. Heb je de uitzending gemist? Luister 'm dan hieronder terug.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.