Artikel

Besparen op een winterjas doe je zo

Geplaatst op: 11 februari 2015 door bastiaan
Laatste update: 12 februari 2015
Besparen op een winterjas doe je zo

Weinig dingen geven zoveel voldoening als nieuwe kleding kopen, om de volgende dag aan je vrienden te laten zien. Het liefst koop je dus zo veel mogelijk! Door geld te besparen, kun je wellicht een extra kledingstuk kopen. Deze tips zijn niet alleen handig bij het kopen van een winterjas maar ook in de toekomst.

Stufi of kleedgeld binnen?!

Helaas is kleding vaak duur, vooral winterjassen van de merken die “in” zijn. Natuurlijk wil je wel een gave kopen. Volg deze tips om je winterjas zo goedkoop mogelijk te halen:

Pas in de winkel, koop online

Dit klinkt misschien apart, maar het kan al gauw een hoop schelen. Online winkels hoeven namelijk geen pand en personeel daarin te betalen, dus kunnen ze de kleding vaak goedkoop aanbieden. Het risico met online kleding is das het niet past, of toch niet zo staat als je hoopte. Het is dus verstandig om eerst te passen in de winkel, en daarna online te kopen een handige website die ik tegen kwam is Winterjassen.com. Het is verstandig om eerst in de sale te kijken, zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs betaald. Vervolgens kun je vaak op prijs selecteren, door van laag naar hoog te kiezen komen de goedkoopste winterjassen eerst.

Wat ook wel wordt gedaan is het volgende: je bestelt een kledingstuk in verschillende maten online, en betaald per acceptgiro. Op deze manier kun je de eerst de kleding thuis passen, om later de overige stukken terug te sturen.

Even wachten...

Duik niet meteen de winkel in zodra de nieuwe collectie er is, maar wacht even tot de hoofdprijs niet meer wordt gevraagd. Wachten op een uitverkoop is natuurlijk altijd een goed plan, vaak hangt de leukste kleding er nog, maar nu met 50% korting. Kijk ook even op de site en in de folders, vaak kun je hier al zien of er in die winkel acties of kortingen zijn.

Minder bekende winkels

Kan of wil je niet wachten op een uitverkoop in een grote, bekende winkel, probeer dan eens een nieuwe winkel. Zeker de grotere steden zitten vol met dit soort panden, mooie kleding voor weinig geld. Het extra voordeel dat je hiermee hebt is dat anderen waarschijnlijk niet dezelfde kleding dragen. Dit soort winkels, zeker de wat kleinere, hebben vaak maar één eigenaar, dus zijn ook nog eens bereid wat van de prijs af te doen, als je daar meerdere dingen koopt. Je kunt altijd proberen te onderhandelen.

Nederlanders letten veelal op de uitgaven, maar sta er bij stil wat je aan kleding uit geeft. Door goed op te letten en de tijd te nemen om naar de sale te kijken, blijft het ook leuk. Vraag jezelf goed af of je de jas volgend jaar ook zal dragen, een winterjas gaat vaak lang mee.

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.