Artikel

Back to School Checklist - Studenten

Geplaatst op: 08 augustus 2014 door Edgie
Laatste update: 10 september 2014
Back to School Checklist - Studenten

De vakantie is bijna om! Heb jij al nieuwe studieboeken gehaald? Ga je weer of voor het eerst studeren? Check of je aan alles hebt gedacht!

Checklist

1 Koop een agenda! Serieus, wacht niet tot je al een paar colleges hebt gehad. Een goed begin is.. affijn, je kent het. Een goede agenda-app downloaden kan natuurlijk ook.

2 Check nog even of al je inschrijvingen voor je lessen goed zijn gegaan.

3 Hoe staat het met je financiën? Heb je na die leuke uitstapjes in de vakantie nog geld over? Zet al je aankomende in- en uitgaven op een rij met het financieel studieplan.

4 Moet je nog schoolspullen halen? Check de back to school-kortingen!

5 Kijk in ieder geval of je bankrekening nog klopt. Heb je al een studentenbetaalrekening?

6 Check je fiets! Ga je met de fiets naar de collegezaal? Check of alles aan je fiets nog werkt, van bel tot band tot zadel en onderhoud 'm een beetje. Dat scheelt 's ochtends gedoe. Je kunt natuurlijk ook met je OV-kaart reizen, zorg dat je er één hebt!

7 Woon je straks op kamers of op een nieuwe plek? Zorg dat je zowel bij DUO als de gemeente staat ingeschreven met je nieuwe adres. Als je dat niet goed regelt, kan het gebeuren dat je je uitwonende beurs terug moet betalen, omdat je een thuiswonende beurs had moeten ontvangen volgens DUO.

8 O en wijzig je adres bij officiele instanties zodat je post van belangrijke instanties niet misloopt.

9 Heb je ooit gecheckt of er bij je huur ook een inboedelverzekering zit inbegrepen? Anders is het aan te raden er een af te sluiten.

10 Tot slot: koop dit jaar een waterfles die lang meegaat. Gezonder, beter voor het milieu en het scheelt je zo 50 euro in een jaar!

Foto: Wikipedia

Auteur

Hoeveel denk jij (netto) te gaan verdienen?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.