Artikel

Alles over: belasting terugvragen

Geplaatst op: 26 maart 2013 door Edgie
Laatste update: 11 maart 2014
Alles over: belasting terugvragen

Ben jij student of scholier? En heb je een bijbaan, vakantiewerk of loop je stage? Dan heb je belasting betaald. En vaak te veel ook nog, omdat de Belastingdienst ervan uit gaat dat je fulltime werkt. Goed nieuws: de belasting die jij betaald hebt kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Jongeren krijgen gemiddeld €250 terug! Jij kunt een extra zakcentje vast ook goed gebruiken! Hoe? Lees dan even verder!

Krijg ik ook €250 terug?

Om te checken hoeveel jij terugkrijgt vul je de rekenhulp in op de website van de Belastingdienst. Daarna kun je dan gelijk je geld terugvragen!

Hoe vraag ik belasting terug?

Dat kan heel makkelijk via de website van de Belastingdienst. Daar kun je het aangifteprogramma downloaden, de gegevens invullen uit je jaaropgaaf en voilá, je belasting is teruggevraagd! Je moet wel even de volgende dingen bij de hand houden: 1. Jaaropgaaf 2. Burgerservicenummer (BSN) 3. DigiD 4. Rekeningnummer.

Belastinggeld terugvragen van de afgelopen 5 jaar

‘Had ik dat eerder geweten!’ zul je wellicht denken. Lucky you! Je kan belasting terugvragen over de afgelopen 5 jaar. Het kan wel zijn dat je wat langer op je geld moet wachten. Maar dat heb je er vast voor over!

1 april en de blauwe envelop

Hoe zit het dan met 1 april en de blauwe envelop? Iedereen die verplicht is belasting te betalen krijgt van de belastingdienst een oproep (in een blauwe envelop!) om belastingaangifte te doen vóór 1 april van dat jaar. Jongeren kunnen het hele jaar geld terugvragen. Goed nieuws in jouw blauwe envelop dus als je aanvraag goedgekeurd is! Pas als je fulltime werkt, een koophuis of een fiscale partner hebt (als je samenwoont of getrouwd bent) wordt de aangifte wat ingewikkelder. Dus geniet er nu nog maar even van!

Beluister ook ons Geldcoachitem over belasting terugvragen!


Auteur

Heb jij al belasting terug- gevraagd?

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.